julklappar öl

Julklapp till ölälskaren

by | dec 10, 2023 | 0 comments

Letar du efter en present till någon som älskar öl eller är det kanske så att du själv är den som älskar öl och vill hitta lite nya klappar att skriva in på tomtens lista? Här har vi på Pilsner.nu lite tips på julklappar!

En svagare bok om öl

Varför inte ge bort en bok om folköl, skriven av Johan Lindberg från Fölkpodden. Vi skrev tidigare i höst om boken och känns som en självklar bok att ha i hyllan hemma. Boken handlar om folköl, något som Sverige är väldigt unika med att hålla så kär. Här kan du läsa mer om den. Du hittar boken i nästan alla bokhandlar.

BOBO Guldvas

Jag är så otroligt såld på BOBO:s glas. Jag trodde jag inte behövde fler ölglas, men sen så provade jag deras Guldvas och mitt liv förändrades. Det är otroligt tunna och lätta att det känns som man dricker ölen ur luft. Det är en otrolig upplevelse. Men var försiktig när ni diskar dem, då ett av mina glad åkte ur min hand och gick i 1000 bitar. 

Pilnser.nu

Kan ju inte göra en lista utan att oskamligt göra reklam för vår egen merch-shop som vi lanserade i samband med vårt 15-års jubileum. Jag kommer i alla fall önska mig denna tröjan!

Posters från Fermenterarna

Det är såklart inte bara jag som älskar en snygg design på en ölburk, därför har Fermenterarna, som har bland de snyggaste burkarna enligt mig, fixat så du kan ha deras fantastiska konst på väggarna. Perfekt för ölälskaren som precis flyttat eller som bara har för tråkiga väggar.

Ölglashållare till duschen

En duschöl eller showerbeer kan ju vara bland det bästa som finns, men visst är det svårt att hitta bra ställe att ställa ölen på, speciellt när man vill hälla upp i sina fina TEKU-glas? Ja, men då måste du ju installera denna ölglashållare, av någon konstig anledning står det något om vin på sidan, förstår inte varför man skulle vilja dricka det när det finns öl. Perfekt present att ge till din partner så hen tar längre duschar och du får mer egentid. 

Medlemskap i Ölgäris

Är personen du ska ge julklapp till en ölälskande kvinna eller ickebinär? Då är ett medlemskap i Ölgäris helt perfekt, då det ger tillgång till massor av rabatter på ölevent under året. Din kompis/partner/syster får även vara med i Sveriges största förening för ölälskande kvinnor eller ickebinära. Är du man kan man även bli stödmedlem, för det är nice med jämställdhet. Köper man det nu i december så blir det automatiskt för 2024.

Hembryggningskitt

Tror den ultimata gåvan är ett hembryggningskitt från Lilla köksbryggeriet. Personen som får presenten får göra allt jobb och du kommer garanterat få smaka hembryggd öl. Win-Win kallar jag det.

Festivalbiljett

Det är redan många som släppt festivalbiljetter till 2024, vill du se en lista över massa festivaler 2023 så har vi en lista här. Annars så rekommenderar vi starkt Brewskival – The grand final. En av de bästa ölfestivalerna som ska köra sitt sista år 2024. 

Kylbrunn

Trött på att din sambo tar upp halva kylen med sina ölburkar? Nu när elpriserna är så höga? Även trött på att hen springer in och ut hela sommaren för att hämta öl? Och du har inte lyxen att heta Mauro som har tillgång till en riktig jordkällare? Say no more. Här har vi en Kylbrunn. Gräv ett hål och vipps – kall öl. 

Tygpåse

Att handla hantverksöl på Systembolaget kan man göra med stil. Exempelvis kan denna gåvan i form av en tygpåse visa att du stöttar små hantverksbryggerier, något som behövs otroligt mycket i dessa tider. På sidan hittar du även flera bryggeriers merch, där listan till tomten bara blir längre och längre.

Ölpussel

Ibland vill man inte prata, utan dricka sin öl i fred med en stillsam aktivitet, då är ett ölpussel helt perfekt. Perfekt att ge bort till den ölälskande pussel fantasten! 

Öl Coaster

Snygga coasters kan man aldrig få för många av och dessa från Brewski kommer bli en toppen julklapp som uppskattas av alla med bra ölsmak!

Den nya ölkulturen

Sist, men absolut inte minst, måste jag tipsa om årets bästa bok, av Sanna Lindberg. Har du eller din ölälskande vän inte denna hemma än, är det hög tid att skaffa det. Du hittar den i de flesta bokhandlar och kan läsa mer om den här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu