Den Nya Ölkulturen

Den nya ölkulturen – Boken ölsverige behöver

by | mar 27, 2023 | 0 comments

Den Nya Ölkulturen

Boken ölsverige behöver

Sveriges ölutbud utvecklas explosionsartat, 400 nya bryggerier på bara 10 år, nya ölstilar som vi inte kände till för fem år sedan är idag självklarheter och intresset för hantverksöl bara växer. Därför känns det perfekt att boken ”Den nya ölkulturen”, skriven av Sanna Lindberg, nu kommer och hjälper oss förstå öllandet Sverige.

Sanna Lindberg är ölskribent för DN, journalist, sommelier och du känner säkert även igen henne från från TV4:s Nyhetsmorgon, där hon regelbundet gästar och tipsar om öl. Nu debuterar hon också som författare. Boken Den nya ölkulturen innehåller allt från Sveriges ölhistoria till intervjuer med bryggare och ordlista för att bättre förstå öl.

Den Nya Ölkulturen - Sanna Lindberg

Sanna Lindberg berättar om hur självklar exempelvis New England IPA:n blivit, samtidigt som vi måste påminna oss om att vi knappt hade hört talas om den för bara fem år sedan. IPA-revolutionen är här och kvaliteten på en IPA har gått från enbart total beska till otroliga variationer där smaken och balansen blivit fantastisk. ”Om du provade en IPA i amerikansk stil för 10 år sedan och inte gillade den, ge stilen ett nytt försök idag igen, du kommer märka stor skillnad” uppmanar Sanna.

I boken får vi följa resan frå hur Sverige gick från ett ölland, till att öl var synonymt med endast “en stor stark, till att nu vara inne i en helt ny era, fylld med bryggmästare som vågar förnya, förbättra och experimentera med recepten. Mycket av den hantverksöl som idag finns på hyllorna på Systembolaget hade du inte ens kunnat fantisera om för ett par år sedan, förklarar Sanna. Men tack vare att vi hade en närmast obefintlig ölkultur har vi också varit snabba och mottagliga för trender och influenser. Ofta har vi gjort saker i en omvänd ordning mot länder som haft en bättre bevarad ölkultur.

Den Nya Ölkulturen

Boken känns som en självklar del i alla ölälskares hem, både för de som precis börjat sin ölresa eller för de som varit en ölnörd hela sitt liv och tror sig veta allt. Det är boken som ölsverige behöver.

Här kan man beställa den — >Länk till Bokus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu