Dumplings med kycklingfärs

av | jan 28, 2022 | 0 Kommentarer

Sierra Nevada Pale Ale

Dessa små degknyten med kycklingfyllning är väldigt goda. Kanske lite meckiga att göra, men jag lovar att det är värt det. Jag har upplevt att det kan vara lite svårt att hitta kycklingfärs i affären och när jag frågade i en butik så sa de att det är för att den förgås så lätt och att de (den butiken) inte hade så hög omsättning av den att det var värt att hålla den i sitt sortiment. Nog om det, nu kastar vi oss in i receptet.

Till fyllningen:
  • 400 gram kycklingfärs
  • 4-5 salladslökar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta

Vill du ha i något mer så funkar det med t ex äppelbitar eller paprikabitar.

Till dumplings:
  • köp färdig wontondeg (finns i välsorterade butiker) eller gör din egen deg, se nedan.

 

  • blanda 5 dl vetemjöl special, 1 dl vatten och ett ägg. Knåda ordentligt i en hushållsassistent eller för hand ca 5 min. Låt degen vila invirad i plast i kylskåpet 1 timme.

 

Till såsen:
  • 4 msk koncentrerad äppeljuice
  • 4 msk japansk soya
  • färsk, röd chili efter smak

 

Gör så här:
  1. Börja med att tillreda såsen. Blanda ihop äppeljuice, soya och smaka av med finhackad röd chili.
  2. Sätt på en stor kastrull vatten.
  3. Finhacka salladslöken och blanda med kycklingfärsen i en bunke. Blanda ner riven ingefära, salt och en pressad vitlöksklyfta. Rör ihop alltihopa.
  4. Kavla ut degen tunt. Gör små rundlar, pytsa i lite fyllning och nyp ihop. Fortsätt så tills fyllningen är slut.
  5. Nu har du en skrälldus med dumplings på din skärbräda. Vattnet kokar i kastrullen så ta och släpp ner några dumplings i det kokande vattnet. De är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av lite.

 

Serveringsförslag: servera dina dumplings med såsen. Doppa en härlig liten dumplings i såsen, ät och njut! Vill man ha det lite matigare så kan man alltid servera en balja jasminris till samt en enkel sallad med finskuren vitkål och morot.

 

Flankstek med Chili och Salladslök
Staropramen

Mauro:

Poppels Wit, nr 88218, flaska 330 ml, 4,7%, 20:00
Importör/Producent: Poppels Bryggeri AB

Jag väljer Poppels Wit. Fantastisk öl till stark asiatisk mat.

Duvel

Jonas F:

Gauloise Ambrée, Nr 1521, Flaska 330 ml  5,5 %  23:90
Importör / Producent: Brasserie du Bocq
Jag kan tänka mig en ljus öl till den rätten och hittade en som jag tror skulle passa bra. Gauloise amber är en ljus belgisk amber som drar åt det söta hållet. Det funkar bra till ljust kött med lite kryddor.

Taras Boulba

Jonas H:

Remmarlöv, The Sweet Hoof Milk Stout nr 31686, 330 ml, 6,2%, 26:80
Importör/Producent: Remmarlöv Gårdsbryggeri AB

Mycket syra och sälta i den såsen som jag tror kommer att slå igenom mycket i smaken. för att tona ner det lite vill jag ha en öl med mycket sötma i, varför inte en söt stout som Remmarlövs – The Sweet Hoof Milk Stout. Låter lite avigt men tror mig de söta tonerna kommer att bli riktigt bra till maten.

Früh Kölsch

Ulrik:

Ashai Super Dry, Nr 1556, Flaska 330ml,  5,2 %, 16:90
Importör: Asahi Sweden Filial

Elegant, krispig med lätt beska och inslag av honung och citron gör detta till en välbalanserad öl som passar utmärkt till denna typen av mat.

OM oss

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu