Glöm det du tidigare trodde dig kunna om chicken nuggets!
Följ det här receptet och du får dig de godaste chicken nuggets du någonsin har ätit – jag lovar!
Panko’n gör bitarna av kyckling så där perfekt frasiga och härliga.
900 gram kyckling som finns i påsar i frysdisken kanske räcker till 5-6 portioner. Panko hittar du i välsorterade matbutiker.
Du behöver:
- 900 gram kycklingbröstfilé
- 1 påse panko (obs! Funkar ej med ströbröd, det måste vara panko)
- 4 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- olja till friteringen – jag kör med rapsolja
- valfri kryddning, tex paprikapulver och svartpeppar
Gör så här:
- Tina kycklingfiléerna (om de är frysta) och skär dom i lämpliga chickenbits-storlek, ca 2×2 cm.
- Häll upp vetemjölet i en djup tallrik.
- Knäck äggen och häll dom i en djup tallrik. Valfri kryddning kan adderas här, dock ej nödvändigt.
- Häll upp lite panko i en tredje djup tallrik.
- Rulla kycklingbitarna först i mjöl, sen i äggsmeten och sist i panko. Lägg upp på en tallrik så länge.
- Starta fritösen och värm oljan till ca 190 grader.
- Fritera dina kycklingbitar till fin färg. När de börjar bli gyllene och flyter på ytan så är de klara. Ta upp på ett fat och låt rinna av.
Serveringsförslag: gör en dipsås, t ex min varian av Shake Shak-dressingen:
Veva ihop majonnäs, ketchup, senap, svartpeppar, paprikapulver, senapspulver, salt, cayennepeppar, lökpulver och vitlökspulver till en slät smet. Proportionerna får du testa dig fram på vad som funkar för dig. Det är inte så noga, höfta bara.
Servera gärna nyfriterade pommes tillsammans med morotsstavar och inlagd gurka. Så gott!

0 kommentarer