Pilsner.nu växer

by | apr 22, 2023 | 0 comments

Årets bästa rekrytering Matilda!

Välkommen Matilda till Pilsner.nu! Matilda har varit jästbloggare hos oss ett tag nu och har skrivit ett gäng spännande artiklar. Nu har vi äntligen spikat Matilda som ordinarie skribent så ni kommer att få se ännu mer från henne framöver! Stort grattis till oss som växer.

Läs några av Matildas tidigare inlägg

Pastry stout
Internationella kvinnodagen
Sanna Lindbergs bok

Intervju med Matilda

Vad är det bästa med öl? 

För mig är öl gemenskap, det är upplevelse, det är variation. Sen så är det förbannat gott. Jag älskar att det finns så många ölstilar, så att man konstant kan prova nya smaker och få nya dryckesupplevelser.

Har du någon specifik öl eller ölhändelse som fick dig att bli frälst?

Jag hade, som så säkert många andra, trott att en öl är lika med en industrilager. Jag har så många gånger gått på Systembolaget och inte förstått varför det finns så många olika hyllor med olika öl och vad skillnaden är, öl som öl. Men så bestämde jag mig för att köpa en mango IPA från Brewski en nyårsafton av nyfikenhet. Efter det var jag fast, jag var tvungen att prova fler och en ny värld öppnades.

Ölintresset växte sedan explosionsartat efter att jag hittat gruppen Ölgäris för bara några år sedan och kände en sådan gemenskap och vänlighet där som fick mig att våga utforska Ölvärlden ytterligare. Idag så tar ölintresset en stor plats i mitt liv.

Vad vill du bidra med till Pilsner.nu och vad kan vi skriva mer om?

Jag vill bidra med lite nya ögon från nya perspektiv, den svenska ölscenen förändras och utvecklas något enormt just nu och jag vill se vart det tar ölen och ölvärlden. Jag hoppas att jag kan bidra med både kunskap, inspiration och nyfikenhet för öl. Jag vill visa att det är något för alla, ung som gammal, man som kvinna, inbiten ölnörd som glad amatör öldrickare. För hantverksöl är för alla, inte bara belgoälskande hemmabryggare med skägg. Jag tror inte att man längre kan säga att man inte gillar öl, personen har i så fall bara inte hittat sin stil av öl än och det hjälper jag gärna till att hitta.

Du är mycket känd på Instagram. Vad är din vision med ditt konto Snickarjuice och vad är din hemlighet?

Haha! Mycket känd skulle jag inte säga, men det är kul att folk gillar det jag lägger upp och att det kan leda till diskussion. Ingens smakpalett är ju densamma, vilket kan bidra till väldigt intressanta samtal om öl, lära varandra, tipsa varandra. För mig är det viktigt att det inte är envägskommunikation, jag vill ha det som en plattform där jag kan hämta inspiration från andra. Tanken är väl att andra också ska förstå varför det finns så många olika hantverksöl på Systembolaget, varför man ska kolla in det tillfälliga sortimentet och stötta de lokala och små bryggerierna. Sen ska jag inte ljuga, jag älskar att dricka en kall Pripps i solen med. Jag tror att den blandningen på ett konto kan vara roligt och givande att följa. Men vad vet jag, jag gör det bara för jag tycker det är otroligt kul med öl!

Har du några tips på ölställen du gärna besöker?

Jag bor i Stockholm och älskar att det finns så många olika typer av ställen att besöka, allt från Omnipollos kyrka i Sundbyberg till sunkhak utanför tullarna eller pretentiösa Akkurat som har allt. Dock skulle jag just nu säga att Ölstugan Tullen är ett bra ställe att gå till om du är ett blandat gäng, då de har massa hantverksöl, men också en stor stark till hyfsat bra pris. Trevlig personal med! Håll utkik på Pilsner, för det kommer säkert lite Stockholms öl-guider från mig framöver!

Vad skulle du säga är årets ölstil?

Lager i alla dess former, men kanske mest de ofiltrerade. Riktigt spännande!

Några framtida trender som ölsverige kommer att ta del av framöver?

Öl-cider. Jag tror svensken har tröttnat lite på söt sliskig cider och har blivit öppna för att prova mer nytt och humle är då en spännande smak. Tänk dig att ta med en stor flaska öl med fruktiga torra toner istället för en flaska vin när du går bort. Finns det redan? Ja, absolut. Men tror det kommer öka och att vi får se fler ölprodukter som Systembolaget kommer ha svårt att kategorisera. Inovationslandet Sverige har inte experimenterat klart.

Ölprofil – Fem snabba med Matilda 

Världens bästa ölland? Kan inte säga annat än Sverige

Favoritölstil? Just nu TIPA (trippel-IPA)

Starkt eller svagt? Starkt 

Mörkt eller ljust? Mörkt på vintern och ljust på sommaren

Lagrat eller färskt? Lagrat på vintern och färskt på sommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu