cascade-humle

Humleodling

by | sep 17, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Tidigt i min hembryggarkarriär hade jag någon idé om att brygga öl på ingredienser odlade i närområdet. Eget vatten, eget korn, egen humle – ja ni fattar. Jag provade att mälta på golvvärmen i hallen, men det vart aldrig någon succee, varken hos sambon eller på maltresultatet.

Satt och läste lite om klimatförändringarnas förödande konsekvenser för humleodlarna, då jag stötte på den här pdf’en som på ett väldigt bra och detaljerat sätt beskriver många olika delar inom just humleodling. Den är utgiven av Länsstyrelsen i Västra Götaland och känns spontant som en gedigen informationssamling för den som vill starta igång humleodling i lite större skala.

Väldigt fint skrivet tycker jag – allt ifrån historia och ekonomi till utrustning och skadedjursbekämpning.Läs den du också!
Yrkesmässig humleodling i Sverige

Apropå odla humle i Sverige så känns det som att det finns hop(p) (pun intended) för svensk humle. Hoppas vi får se ännu mer av svensk humle i svenska öl!

Hopp för svensk humle

Diebels Alt Fat

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu