VETEÖL Övrig veteöl

av | feb 17, 2021 | 0 Kommentarer

Övrig veteöl

Övrig veteöl är ofta smaksatt

Under denna rubrik samlar vi all veteöl som inte passar in i de andra, mer traditionella stilar av veteöl. Det kan exempelvis röra sig om veteöl smaksatt med kryddor, frukt och bär eller olika typer av ale med stort inslag av vetemalt.


<från Systembolagets hemsida deras typdefinition>

Brygghuset Finn Wheat Blanc

Mauro: 
Brygghuset Finn, Wheat Blanc, 31652, 5,7 %.
Snygga och rena smaker. Lättsam med härlig smak av citrus och koriander. Har för mig att den görs på champagnejäst och det tycker jag märks. Det känns lite torrare och smakerna får en rundare karaktär. Finns en liten hint av banan. 

Tail of A Whale

Jonas F: 
Brutal Brewing, Tail of a whale, 89047, 4,8%.
Lättdrucken, fräsch, inte så stark, fruktig med kådig beska. Fel säsong för den nu i vintertider, men kanske kan den fungera till det årliga bastubadet? 🙂

Brygghuset Finn Wheat Blanc

Jonas H :
Brygghuset Finn, Wheat Blanc, 31652, 5,7 %.
Dessvärre samma som Mauro. Eller dessvärre. Den är bra tycker jag också. Dessvärre att vi inte delar på oss. Har ni inte provat den så gör det 

Följ vår rundvandring bland olika ölstilar och ta del av våra favoriter. Först kommer en kort beskrivning av ölstilen enligt Systembolaget, och sedan följer våra favoriter för kategorin som finns på Systembolaget. Några tips kommer dock inte från systembolaget.

Tips! Ha ölprovningar hemma: köp alla tre av våra favoriter och utse din egen vinnare. 

Alla typbeskrivningar, klassificeringar och foton © Systembolaget
Alla smakbeskrivningar av enskilda produkter, synpunkter och omdömen © Pilsner.nu

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

VETEÖL Dunkelweizen

VETEÖL Dunkelweizen

Dunkelweizen Dunkelweizen ligger nära originalveteölet Dunkelweizen är ett mörkt veteöl. Precis som ljust veteöl tillverkas det med vetemalt, men ...

Pilsner.nu