Svenska Hantverksöl – Coppersmith’s

by | jun 5, 2024 | 0 comments

Det har i sommar gått 10 år sedan Coppersmith’s dök upp första gången på Systembolaget 2014. Petri Karhukorpi har sedan dess konstant levererat bra produkter och konstant tagit ett strid med de stora drakarna i Sverige, och deras metoder för att styra och ställa och konkurrera ut de små aktörerna. Här har Mauro skrivit lite mer om det –> Länk om Coppersmith’s
Vi har ställt de vanliga frågorna till honom också

Bryggeriets Namn: Coppersmith’s AB
Bryggeriets hemort: Västerås
Säte: Västerås

Petri Karhukorpi 

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Jag sålde min tidigare verksamhet och ville göra någonting nytt inom drycker

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
7 personer

Vilka typer av öl producerar ni?
Vi producerar allt från traditionellt lager till, ale, IPA, stout, alkoholfritt och även must
Med tiden har vi blivit mera av en lagerbryggeri

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
Mosaic lager, en modernlager på 44 cl burk och fat, Westerås lager, Helles på 33 cl falska, 44 cl burk och fat
Båda två finns även som alkoholfri

Hur stor är er årliga produktion?
ca 500.000 liter

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Systembolaget, Horeca (varav stor del indirekt egna restauranger och hotell)

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Horeca

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Vi arbetar lokalt, köper så nära som möjligt och köper inget kinesiskt. Burk, flaska, etikett, råvara, förpakningsmaterial m.m.
köper vi från Sverige. Har köpt även utrustning, tankar m.m. från Sverige. Detta gör vi för att gynna det lokala/svenskt näringsliv
Vi arbetar även för att förbättra konkurrenssituationen.

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
Att få juridiskt rättvisa på kartellens olaglig verksamhet

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Jobbar helatiden med det. Gemensamma transporter med andra företag, vi använder egna stålfat istället för engångsfat etc etc

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Tillsammans kan vi bygga starkare Sverige. Köp lokalt och tänk två steg till, köper den lokala restaurangen lokala varor eller köper de kyckling från Thailand, mjölk från Tyskland osv. ??

Vi tackar Petri för att han tagit sig tid att svara på våra frågor och önskar honom lycka till med allt.
Jag tror att vi kommer att få se fler bra produkter från bryggeriet och inte hört det sista i Petris strid med de stora svenska byggerierna

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu