Det här med våra mattraditioner – vi serverar i stort sett samma mat till alla våra högtider. Det är väl bara klädseln och ev vädret som skiljer midsommar, jul och påsken åt. Nu raljerar jag såklart lite, men i stort är det ju ganska så lika. Men idag så serveras det något helt annorlunda, så vill man vara klassisk och sober med sin julsill – ja då är det här receptet inte för dig.
Nu tar vi oss ur comfortzonen och spelar ut vår inneboende busunge! Suröl, chili, korianer, tropiska frukter – hur ska det här gå?
Originalreceptet har jag hittat här
Du behöver:
- 1dl vatten
- 2dl strösocker
- 3dl suröl, jag tog 3 Fontainen
- 1 st förpackning inläggningssill
- 1st röd chili
- 1 st förpackning frysta passionsfruktkuber
- 15cm purjolök
- 1 st kruka färsk koriander
Gör så här
Koka upp vatten, socker och surölen. Vispa ordentligt så du får bort all kolsyra. Under tiden kan du grovhacka resten av ingredienserna och varva dem i en lämplig glasburk. Låt vätskan svalna något innan du häller hela härligheten ner i burken.
Låt stå i några dagar i kylen så smakerna gifter sig ordentligt.











0 kommentarer