Helgkasse – trappister vi älskar

by | maj 19, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Ghenna

Mauro:

Chimay Blå, Grand Réserve, 2021

 

Tillverkad i Belgien, Flaska 750 ml, 9 %, Nr 71411, 105:-, Ordervara, längre leveranstid

Komplex smak med sötma, inslag av torkade fikon, fruktkaka, nötter, choklad, pomerans och mörk sirap. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, till lagrade hårdostar, eller till rätter av lamm-eller nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

Jag är en Chimaykille. Jag gillar när öl kommer på 75cl. Den här är fantastisk redan ung men blir ännu bättre med lite ålder. Riktigt bra öl till många sorters ostar. En öl som jag kan njuta under en lång stund. Älskar att dofta och sippa på den här i flera timmar. 

Zwarte Draak

Jonas H

La Trappe, Isid’or

 

Tillverkad i Nederländerna, Flaska 750 ml, 7,5 %, Nr 89806, 79:90, Längre leveranstid, Drycken finns i lager hos leverantör, inte hos Systembolaget. Den är inte provad av Systembolaget och därför visas ingen smakbeskrivning. Drycken kan finnas i butiker vid lokal efterfrågan.

Länk

Varför finns den i din kasse?

En lite annorlunda Trappist som gör sig bäst på 75 cl flaska. Denna öl är uppkallad efter Koningshoevens första bryggare broder Isidorus. Den bryggdes första gången till bryggeriets 200 års jubileum 2009 och har blivit kvar. En lite lättare produkt än de andra från bryggeriet och har förutom en bra maltkropp en lätt fruktighet och drag av frukt och speciellt aprikos i sin smak. En annorlunda Trappist som jag tycker ni ska prova. Dessvärre beställningsvara men värd att vänta på. 

Snakehead IPA

Jonas F

Orval

 

Tillverkad i Belgien, Flaska 330 ml, 6,9 %, Nr 1650, 39:90

Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med inslag av torkade aprikoser, rågbröd, farinsocker och apelsinskal. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

En kul trappist som utmanar smaklökarna med sina drag av brett. Eftersom brett-jästen tillsätts vid tappningen så är den inte så påtaglig när ölen är färsk men utvecklas med tiden.
Orval tål dessutom lagring bra så om man vill kan man låta den utvecklas under flera år.
Har pratat med folk som provat Orval som ”glömts bort” under mer än 20 år och som menat att den fortfarande var en strålande öl.

Naja Hazy IPA

Ulrik

La Trappe, Quadrupel

 

Tillverkad i Nederländerna, Flaska 750 ml, 10 %, Nr 89840, 79:90

Komplex, fruktig smak med sötma, inslag av aprikosmarmelad, sirapslimpa, farinsocker, banankaka, kryddor och choklad. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött, eller till vitmögelostar.

Länk

Varför finns den i din kasse?

En quadrupel är ju aldrig fel – speciellt inte den här med sina svulstiga toner av sirap, farin, aprikos och choklad. En öl att njuta av! 👌

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu