Helgkasse – svensk öl vi älskar

by | mar 9, 2023 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:

Nynäshamns Ångbryggeri, Bedarö Bitter

 

Tillverkad i Sverige, Stockholms län, Nynäshamns kommun, Flaska, 500 ml, 4,5 % vol. Nr 1410, 32:20

Nyanserad, maltig smak med inslag av aprikos, apelsinskal, honung och örter. Serveras vid 11-13°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till fisk.

Varför finns den i din kasse? 

Nynäshamn är ett bryggeri som ligger mig varmt om hjärtat. En svensk pionjär som håller hög nivå och ständigt levererar. En balans mellan en stabil grund och förnyelse. Dom slänger inte sig på nya trender utan växer på ett moget sätt. Det är inte en slump att dom funnits i över 25 år och är favoriter hos många. Dom har flera guldkorn i sin ölportfölj som jag älskar; Pickla Pils, Landsort Lager, Bötet och Pumpviken. Det är svårt att besluta vilken av dessa att välja ut men Bedarö Bitter är en fantastisk svensk öl som borde hyllas med. En svensk bitter som borde finnas i alla kylar. Välgjord, balanserad och ljuvlig. Bra instegsöl för folk som endast gillar lager. 

Jonas H

Uppsala Brygghus, SlumberJoe

 

Tillverkad i Sverige, Uppsala län, Uppsala kommun, Flaska, 330 ml, 11,5 % vol. Nr 38492, 99:90

Nyanserad, söt, rostad smak med inslag av kavring, mörk choklad, espressokaffe, muscovadosocker, nötter, lakrits och vanilj. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter.

Varför finns den i din kasse?
Lokalpatriot? Präglad? Ja självklart. Jag har själv byggt stora delar av detta bryggeri med blod, svett och tårar en gång i tiden så självklart har jag känslor för lokalen och vad som sker där. Men inte för de varumärkena som vi hade då, eftersom de inte är ’mina’ gamla länge utan är något annat än vad det var på min tid, och inte längre har något med Uppsala att göra.
Maarten Vanwildemeersch på Uppsala Brygghus en otroligt kompetent person och en av de bättre sakerna han gör tycker jag är deras Slumber Joe. En helt otroligt bra produkt som folk bör köpa för att få en ny favorit förhoppningsvis. Beställ nu en flaska och prova med lite choklad eller varför inte lite gorgonzola till, men utan senap denna gång 😉

Jonas F

Stigbergets, Big Bourbon Barrel Aged Stout, 2021

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk, 440 ml, 13,5 % vol. Nr 38692, 98:50

Rostad, söt, smakrik öl med inslag av fat, tobak, kaffe, smörkola, katrinplommon, kavring och vanilj. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag har flera favoriter bland de svenska bryggerierna, men om jag ska dra ett ur hatten så blir det här och nu Stigberget. Jag hade stött på bryggeriet i utbudet några gånger men det var deras Muddle och Mega Muddle som fick mig att vakna till och notera dem på allvar.
Tyvärr finns den inte i utbudet just nu, men det gör inte så mycket eftersom jag då kan skriva lite om deras Big Bourbon Barrel Aged Stout, dyr så man gråtskriker men – faktiskt – värd pengarna, speciellt om man ser vad en sådan kostar på krogen.
En stout som har allt utan att tippa över åt pastry-hållet.

Ulrik

O/O Brewing, Fall Saison

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Flaska, 750 ml, 6,8 % vol. Nr 38280, 89:-

Nyanserad, kryddig smak med inslag av knäckebröd, aprikos, banan, kryddnejlika och färska örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
O/O Brewing är ett litet bryggeri i Hisings Backa som levererar fina produkter gång på gång. Olle och Olof startade som hembryggare en gång i tiden och sedan har företagit och produktportföljen vuxit i stadig takt. Absolut en stjärna på den svenska bryggerihimlen om du frågar mig. Den här saison’en är riktigt trevlig med toner av bröd, kryddighet och aprikos. Den har en hög hinkabilitet och som tur är är den tappad på storflaska! De brukar ha en ”Spring” och en ”Fall”-variant. Jag tycker att båda är mycket prisvärda så löp iväg och köp du också. Finns den inte på ”ditt” Systembolag så beställ hem den genast.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu