Helgkasse – öl till våfflor

by | mar 21, 2023 | 0 comments

Den 25 mars är det våffeldag. Självklart så tipsar vi om öl till våfflor. 

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:

Omnipollo Noa, Pecan Mud Cake

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 330 ml, 11 % vol. Nr 1427, 55:90

Komplex, söt smak med tydlig karaktär av choklad, inslag av pekannötter, kokos, vanilj, romrussin, lakrits och kaffe. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter.

Varför finns den i din kasse? 

Jag äter gärna mina våfflor med banan, jordnötssmör och chokladsås. Ibland vaniljglass och ibland vispad grädde. Iår så blir det utan chokladsås men istället så blir det en sötkladdig öl som passar med övriga ingredienser. 

Jonas H

Boon Oude Geuze, Black Label 8

 

Tillverkad i Belgien, Flaska, 750 ml, 7 % vol, Nr 10602, 119:-

Karaktärsfull, nyanserad, syrlig smak med inslag av fat, ananas, aprikos, kryddor, maltvinäger, grapefruktskal, citron och ljust bröd. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Varför finns den i din kasse?
Jag gillar inte sylt å grädde på våfflor utan vill ha löjrom, smetana och lite hackad lök. Då är detta en perfekt öl att njuta till det hela och hela smakkombinationen gifter sig superbra.

Jonas F

Guldkällan

 

Tillverkad i Sverige, Dalarnas län, Ludvika kommun, Burk, 330 ml, 4,8 % vol. Nr 1472′, 9:50

Maltig smak med inslag av knäckebröd, örter och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariska rätter eller till rätter av fisk och ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Våfflor ska ätas med grädde och hjortronsylt, rullade, vilket är en lite svår kombo med öl, men någonting ganska neutralt har jag faktiskt provat, Guldkällan från Spendrups. Det fungerar riktigt bra, ölen är den måltidsdryck den faktiskt kan få vara emellanåt och lämnar smakerna åt maten.

Ulrik

Kiruna Bryggeri, Fields Of Gold

 

Tillverkad i Sverige, Norrbottens län, Kiruna kommun, Flaska, 330 ml, 10,3 % vol. Nr 38191, 127:20

Nyanserad, maltig, söt smak med inslag av kavring, hjortron, choklad, russin, pomerans och kaffe. Serveras vid 14-16°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter. 

Länk

Varför finns den i din kasse?
Hjortron, vispgrädde och en våffla plus ett glas stadig imperial porter med viss hjortronton blir en stabbig söndagsmellis. Sen blir det fåtöljen resten av dagen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu