Helgkasse – bästa påskölen

by | apr 5, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter till påsken. Sista sekunden lyckades vi tipsa om detta. Hoppas ni hinner handla.  Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:

Nynäshamns Ångbryggeri, Pumpviken Påsköl

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 500 ml, 5,8 % vol. Nr 1341, 30:70

Nyanserad, maltig smak med inslag av fruktkaka, pomerans, aprikosmarmelad, ljus sirap och choklad. Serveras vid 10-12°C till vegetariskt, till rätter av lamm- eller nötkött eller som sällskapsdryck.

Varför finns den i din kasse? 

Äntligen dags för påsköl! Jag älskar säsongsöl och påsköl är nästan som julölen. Det finns en återkommande påsköl i Sverige som är helt briljant. Pumpviken! Det är en öl som man inte får missa. Snygga smaker. Fungerar till påskbordet men även till lammet. Riktigt snygg och briljant. 

Jonas H

Jämtlands, Påsköl

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 330 ml, 6 % vol. Nr 1385, 23:90

Maltig smak med liten sötma, inslag av sirapslimpa, aprikos, smörkola och pomerans. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.

Varför finns den i din kasse?
Detta var förr en av mina favoriter på påskbordet. Med tanke på den kvalitet som de nu åter fått på sina produkter ska det bli jätteroligt att testa den igen till påskmaten. Tror det blir lysande och minnen från förr

Jonas F

Oppigårds, Easter Ale

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 500 ml, 5,3 % vol. Nr 1374, 29:90

Fruktig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av torkade aprikoser, rågbröd, apelsinmarmelad, kryddor och knäck. Serveras vid 10-12°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Denna öl sitter som en smäck på påskens buffébord. Fylligt maltig och lite citruston från de amerikanska humlesorterna.

Ulrik

Snausarve, Silte Saison

 

Tillverkad i Sverige, Gotlands län, Gotlands kommun, Flaska, 330 ml, 5,5 % vol. Nr 37497, 36:40

Nyanserad, kryddig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, kryddnejlika och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag är inte så mycket för de traditionella påskölen utan tar gärna en saison istället. Normalt hade jag försökt få tag på favoriten Saison D’erpe Mere men den verkar lysa med sin frånvaro i år. Det finns en uppsjö av svenska Saison, så jag tänker prova en ny för mig, Silte Saison från Snausarve. Saison är ljus men med rätt mycket egen smak, men jag tycker den fungerar bra till fisk, fågel och skinka vilket matchar det normala påskbordet rätt bra.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu