Helgkasse – öl till midsommar

av | jun 15, 2022 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Waxholm Sommar Wit

 

Tillverkad i Sverige, Stockholms län, Vaxholm kommun, Flaska 330 ml, 5 %, Nr 37867, 28:90

Fruktig smak med inslag av banan, koriander, vetebröd, honung och apelsinskal. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck, till vegetariskt, till rätter av fisk eller ljust kött, gärna med kryddstark smaksättning eller till milda vitmögelostar.

Varför finns den i din kasse? 

Midsommar en är viktig högtid för mig. Jag älskar sill, lax och nästan all annan fisk. Jag experimenterar gärna med egna sillar och gravar gärna lax själv. Den här ölen kommer att passa vanliga sillar men också sillar med inslag av citrus och chili. Waxholm vet verkligen vad dom gör och det här är en sommarfavorit hos mig. 

Tipopils

Jonas H

Göteborgs Nya Bryggeri, Svensk Gårdspilsner

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 330 ml, 5,4 %, Nr 10410, 23:90

Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, aprikos, örter och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Midsommar, blommor, förväntningar, sill, snaps och umgänge. En öl som fungerar under de förutsättningarna är Svensk Gårdspilsner som jag tycker är riktigt riktigt bra. Se recension på pilsner.nu av mig på den

IPA no 20

Jonas F

Goose Island

 

Tillverkad i USA, Flaska 355 ml, 5,9 %, Nr 84936, 19:90

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av ananas, tallbarr, grapefruktskal och ljust bröd. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Till midsommar väljer jag gärna en öl som är smakstark och står på egna ben samt en som är mer lättdrucken, ofta vill jag växla mellan de typerna under midsommar. Iår blir det Goose Island IPA och Hoegaarden, den första för att den är en bra och god IPA som funkar bra till sommarmaten, den andra för att den är en gräsklipparöl av rang.
Staropramen

Ulrik

Brygghuset Finn, Pilsner

 

Tillverkad i Sverige, Skåne län, Landskrona stad, Burk 330 ml, 4,8 %, Nr 37115, 22:90

Maltig smak med tydlig beska, inslag av knäckebröd, aprikos, färska örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt, eller till rätter av ljust kött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Till det svenskaste vi har – midsommarafton – tycker jag att det passar med en ljus pilsner, gärna med lite beska, t ex den här. 
Den här är lite svagare också 😎 vilket kan vara bra att läppja på i solen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu