Helgkasse – IPA, DIPA, TIPA

by | maj 3, 2022 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Ghenna

Mauro:

Jämtlands, India Pale Ale

 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Bräcke kommun, Flaska 330 ml, 5,5 %, Nr 89796, 22:90

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av torkade aprikoser, ljus sirap, örter och mandarin. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till fläsk, lamm eller smakrika fiskrätter.

Länk

Varför finns den i din kasse? 

En svensk klassiker. Jämtlands India Pale Ale är en av dom första svenska favoriterna hos mig bland hantverksölen. Den här håller fortfarande. Otroligt balanserad och snygg. Ett tips till alla som gillar klassisk IPA. Fin beska och rena snygga smaker. Tack Jämtlands för otroligt hög kvalitet. 

Zwarte Draak

Jonas H

All In Brewing x Dealbreaker x Beerbliotek, Cold IPA

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 330 ml, 6 %, Nr 37562, 29:90

Mycket fruktig, humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av ljust bröd, ananas, passionsfrukt, lime och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Få bli en Cold IPA för att komma underfund med den stilen, och väljer då den som släpps på systembolaget denna vecka nämligen All In Brewing x Dealbreaker x Beerbliotek – Cold IPA. Cold IPA är en IPA som jäses med lagerjäst vid ale-temperatur oftast med majs och ris i malten. Liten kropp med hög humlighet och alkoholstarkare än en IPL.

Snakehead IPA

Jonas F

Stigbergets, Muddle

 

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Burk 440 ml, 7 %, Nr 34874, 36:90

Mycket fruktig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av mango, tallbarr, sockerkaka, ananas, honung och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av lamm- och nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Stigbergets Muddle är en gammal favorit ända sedan den lanserades på Bolaget. Mycket bra beska och starkt inslag av tropisk frukt.

Naja Hazy IPA

Ulrik

Oppigårds, Thurbo Triple IPA

 

Tillverkad i Sverige, Flaska 750 ml, 11 %, Nr 53099, 75:-,Ordervara, längre leveranstid

Nyanserad, fruktig smak med tydlig beska och liten sötma, inslag av apelsinmarmelad, tallkåda, torkad ananas, vitpeppar, aprikos och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag väljer en trippel-IPA från favoriten Oppigårds som har härlig frisk smak och en bra beska. Dalarna ligger mig varmt om hjärtat och då smakar det extra gott att dricka Oppigårds fina produkter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu