Zoi på Bier & cO Sweden, fem snabba

by | okt 4, 2016 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Under Stockholm Beer & Whisky festival sprang vi även på Zoi Mitakidou från Bier & cO och hann med att ställa några frågor till henne.

 

 

Hej Zoi, Bier & Co Sweden vad är det?

Hej Jonas, det är Bier&cO i Nederländernas Sverigekontor. Vi kände att det var dags att öppna upp ett eget kontor i Sverige för att bland annat få chans att visa upp vad vi har, samt att marknadsföra en hel del av de craft-bryggerierna som finns i Holland, USA och England mm.

Kul att Ni kommit igång i Sverige, och det verkar som om du har fått en hel del bra varumärken i din portfölj från början ?

Ja, det är jättekul att få in Rogue och Peak från USA samt Thornbridge från UK, Sen har vi många av de bästa Holländska som Emelisse, IJ, Kees, De Prael, Oedipus, St Christoffel, Oersoep, Maximus och De Kivet som gör en fantastisk Trappistöl –Zundert.

Kommer ni att jobba både mot restauranger, dagligvaruhandel och Systembolaget ?

Ja, framöver ska det finnas möjlighet för alla, just nu är det dock fokus på Systembolaget. Jag ser med glädje att alla som är intresserade av våra produkter kontaktar mig, gärna via mail, z.mitakidou@bierenco.se  så försöker vi lösa allt.

Och nu är det Stockholm Beer för full fart ?

Jajamensan,  Detta är första året för Bier&cO Sweden och vi ser med glädje fram mot många fler. Vi finns i Hall 1 Monter 46. Vi har 9 Bryggerier från Nederländerna med oss samt 1  USA & 1 UK och tillsammans ca 55 olika öl.

Och den traditionella frågan, Vad dricker du helst just nu ?

Just nu har jag snöat in på smakrika fylliga öl, Zundert Trappist med ost som har lite sälta i sig, Eller varför inte en Emelisse BIPA med mörka rostade toner, kaffe och lakrits och en god chokladbit till eller en Kees Barley Wine med chili som passar alldeles utmärkt till grönmögelost.

Sen kan jag sällan motstå en bra IPA, gärna från USA som till exempel 7 Hop IPA

Vi tackar Zoi för att hon tog sig tid att svara på några frågor, och önskar henne lycka till. Själv provade jag Twee Punt Vijf från Emeliss som bara var 2,5 % . Måste säga att jag tyckte den var mycket trevlig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu