Akkurat

Varför är Akkurat världens bästa ölbar?

by | okt 15, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Akkurat, ölmeckat på Hornsgatan i Stockholm, som vi nämnt mer än en gång här på Pilsner.nu. Men vad är det för ställe och varför har vi valt att vara där när vi firar 15 år?

Vi kan börja med att nämna att Akkurat, som blivit utnämnd till världens bästa ölbar, har en av de bästa ölmenyerna i Sverige, där hantverksbryggerier är i fokus med ett stort utbud av både öl på fat (28 st), i burk och i flaska. Att sätta sig ner i en bar som har en hel meny att bläddra i när du ska välja vad du ska dricka för öl känns riktigt lyxigt och det gör en glad. Om du är osäker eller vill ha rekommendationer finns ofta Cattis på plats (eller någon av de andra hjälpsamma i personalen), som hjälper dig att hitta det du kan tycka om, eller få dig att våga prova något nytt.

Men det är deras cuvéekällare som gör att Akkurat sticker ut. En källare som du måste gå igenom deras kök, för att sen ta en hiss ner flera våningar för att komma till. I källaren lagras runt 500 vintage öl. Öl med högre alkoholhalt, som till exempel har hög syra eller humle och tål att lagras. Mycket öl, som exempelvis IPA ska ju drickas så färsk som möjligt, men andra öl som stout, porter, Trappist och självklart Lambic, kan mogna av att lagras i några år och få nya och mer djupa smaker. I källaren finns därför öl som du inte hittar på andra ställen och är en otroligt häftig smakupplevelse. Att vara i Akkurats cuvéekällare är något man måste ha varit minst i en gång i livet som ölälskare.

Så därför känns Akkurat som det självklara valet att vara på när Pilsner.nu fyller år och ska fira i Stockholm. Vi kommer ta och sätta oss ner i cuvéekällaren, omgiven av alla hundratals lagrade öl och valet att ha en Belgiskprovning blev snabbt självklart. Provningen kommer att vara med Pilsner.nu:s Jonas H och Akkurats egna CC.

CC, eller Christian Eikner som han egentligen heter, har länge varit ett namn inom ölverige. Många känner igen honom från hans podcast Beer Bubbles som han har ihop med Rasmus Skoog, eller som en profil som var med och öppnade Nya Carnegiebryggeriet, jobbar idag med ölprovningar, ölevent och annat ölrelaterat på Akkurat. Dessutom är han en riktigt glad och härlig person, som kommer se till att vi har en fantastisk kväll ihop och kan fira att Pilsner.nu har funnits i 15 år. 

Vill ni läsa mer om Akkurat på Pilsner.nu, kan ni kolla in dessa inlägg:
Rodenbach Red Day 2023
Bästa ölbarer i Stockholm

I skrivande stund finns det fortfarande kvar några biljetter, men de går fort, så passa på att köpa innan de tar slut. Mer info hittar ni här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu