Tjeckisk ölfestival i Stockholm

by | sep 21, 2021 | 0 comments

Tjeckisk ölfestival i Stockholm

Vi liksom många andra ölfantaster ska besöka den Tjeckiska ölfestivalen i Stockholm. Vi har valt att ha en tjeckisk vecka på bloggen där vi samtidigt uppmärksammar öl och mat från Tjeckien. Mer recept och kul reportage kommer då! 

Tjeckisk öl idag

Det är inte bara i Sverige där hantverksölsscenen blomstrar. Även i Tjeckien så händer det massa nytt hela tiden. Det är spännande att med långa öltraditioner så sker även nyheter och spännande saker händer varje dag. Med över 500 verksamma bryggerier anses Tjeckien vara ett av världens absolut hetaste ölländer.

Ölfestivalen

Träffa några av Tjeckiens bryggerier i Stockholm den 4–7 oktober 2021. Vår vän Jan-Erik ”Janko” Svensson kommer visa upp drycken och berätta om bryggerierna. Kom och njut av utmärkta tjeckiska lageröl, saison och andra moderna ölsorter. Under festivalen kommer det att presenteras smakfulla öl som du inte får missa: Budvar, Kocour, Albrecht, Břevnov och Clock. Platser och bord bokas av respektive restaurang. 

4 – 5 oktober, restaurang Bar Central
6 – 7 oktober, restaurang Soldaten Švejk

Besök Tjeckien

Förhoppningsvis så har ni inte missat att Tjeckien är ett populärt resmål för ölfantaster. Det beror mycket på deras långa traditioner av att skapa ljus lageröl av högsta kvalitet. Intiativet till festivalen är den Tjeckiska ambassaden och visit czech republic. 

Mer information om bryggerierna och festivalen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Budvars nya samarbete med Pivovar Clock - Pilsner.nu - […] Tjeckiska Budvar släpper limiterat samarbete med det populära bryggeriet Pivovar Clock. Jag fick träffa representanter från Budvar och Clock…

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu