I snart 10 år har Odd Island Brewing skämt bort oss med bra stabila produkter som gång efter gång ger dig det du förväntar dig när du köper en öl från dem. Vad menar jag med det ? Jo att de har en stabilitet i sina produkter som många borde eftersträva. Hög jämt kvalitet!
Vi ställde de vanliga frågorna till dem som Peter Iwers tog sig tid att besvara åt oss så att ni kan få veta mer om dem.
Bryggeriets Namn: Odd Island Brewing
Bryggeriets hemort: Göteborg
Säte: Lindome
Peter Iwers
Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Vi upptäckte hantverksöl på våra turnéer som musiker, främst i Usa och kände att vi ville starta ett bra bryggeri i Göteborg. Det fanns så mycket god öl i Usa men när den kom hit var den inte längre lika färsk. Daniel Svensson startade det själv och strax därefter anslöt Peter Iwers. Ett par år senare fick vi tillökning av Daniel Forsman och Jesper Lindberg.
Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
Det är bara vi 4 plus att vi har personal på timmar på mässor och i vårt Taproom.
Vilka typer av öl producerar ni?
Allt, men störst fokus på IPA och lager.
Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
Gött Änna, Hazie DIzzie, Hallon Passion. Alla på burk och fat.
Hur stor är er årliga produktion?
CA 250.000L
Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Systembolaget och Horeca.
Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Vi fokuserar just nu på att överleva då det är tuffa tider för alla småbryggerier men planen är att fortsätta expandera såväl våra tankar som vårt taproom.
Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Vi gör bra, kvalitativ öl. Om det skiljer oss från andra bryggerier är upp till andra att bedöma men jag tycker att mina kollegor som brygger gör det väldigt bra och smakerna är alltid konstanta.
Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
Ekonomin. Dyrare råvaror och fraktkostnader kombinerat med en svår ekonomi i i Sverige som gör att alla inte väljer hantverksöl. Dessutom är Systembolaget vår enda väg ut till privatkonsument och det är något av en flaskhals. VI hade gladeligen sett en större möjlighet att nå ut till fler butiker och därmed fler människor.
Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Vi tappar allt på burk, vi återvinner allt och vi levererar allt drav till lokala bönder.
Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Varmt välkomna till oss i Lindome.
Ytterligare ett bryggeri som säger att de fokuserar på att överleva i dagens tider. Alla vet vi väl att det är tufft där ute för alla bryggerier, men jag blir ändå deppig av det. Så mycket bra öl som riskerar att försvinna…….
Vi får alla ta tag i det och köpa mer svenskt helt enkelt. Har ni inte provat öl från Odd Island Brewing så beställ några burkar. Jag är övertygad att ni kommer att gilla det.
/Jonas H
Hello Jonas,Good to see your still on track I`ll try to get some of their beers.
<3