Per Erik Alm – Bryggeriet Ångkvarn

by | okt 1, 2016 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Igår på Stockholm Beer Festival sprang vi på Per Erik Alm och Erik Bennbom från Bryggeriet Ångkvarn i Uppsala, och vi passade på att ställa några frågor till Per Erik om livet och öl i största allmänhet.

Hej, verkar som det är full fart för er sedan ni öppnade, hinner ni med ?
Det är oerhört kul att vi fått ett så varmt välkomnade av Uppsala. Det har såklart varit en hel del jobb att dra igång Uppsalas första bryggeripub, men nu har vi fått en bättre balans och hinner med att fram många nya öl.

 

Jätteroligt att höra, och nu blir det samarbetsöl med Eskilstuna också med event på restaurangen/bryggeriet på Onsdag 5 Oktober.
Det har varit underbart roligt att jobba tillsammans med Eskilstuna ölkultur. Vi har så kul tillsammans att vi redan planerar flera samarbetsöl, men först ut är vår India Pale Lager.

 

Ni är ju i lokaler som man sedan länge förknippar med Sirius Supporterklubb Västra Sidan, blir det en blå-svart öl om Sirius går upp i Allsvenskan ?
Nu är det riktigt nära och vi håller tummarna att Sirius ska ta steget upp till Allsvenskan. Vi vill inte jinxa och brygga en öl innan det är klart. Men om Sirius går upp så brygger vi en ny öl till Allsvenska premiären nästa år.

En fråga till alla Siriussupportrar vilken ölstil vill ni ha på den ölen?

 

Vad tycker du varit lättast/svårast under den tiden i varit igång ?
En sak som kunde varit en svårighet men gick mycket lättare en vi trott var att få Uppsala borna att hitta till oss. Men sedan vi öppnande har vi känt ett väldigt varmt välkomnande och folk har hittat till oss utan att vi gjort någon marknadsföring. Det svåraste i början var nog i början att efterfrågan på vår öl var så stor att öl efter öl sålde slut. Nu har vi hittat en bättre balans och för tillfället serverar vi sju stycken egna öl.

 

Och den traditionella frågan, Vad dricker du helst just nu ?
Om jag ska välja en av våra egna öl så är det antingen H W Södermans pilsner i tjeckisk stil eller vår helt nya Citra & Mosaic Pale Ale. Av andra bryggerier så är två favoriter från Stockholm Beer Festival Poppels Fatserie 001 Single Hop IPA Mosaic och Stigbergets West Coast IPA.

 

 

 

Vi tackar Per Erik för att han tog sig tid att svara och håller tummarna för att det ska fortsätta bra för dem och att de ska fortsätta att göra bra öl som de gjort hitintills. Jag fortsätter tjata om en Mild och ser gärna en återkomst av deras Milk Stout. Jag är ingen fotbollskille utan för mig är det hockey all in, men självklart håller man tummarna för Sirius om inte annat för att vi får en specialöl till premiären.

Här är bryggerieventet med Eskilstuna på Facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Donald Forsberg

    Vad tror ni om att ta skapa en keltisk och germansk dryckeskultur 2000 år gammal ?

    Donald Forsberg

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu