Original Ritterguts Gose

av | okt 1, 2021 | 0 Kommentarer

Herman Hedning

I samband med att jag började skriva på inlägget om Gose så tog jag kontakt med Lennart ”Lelle” Johansson på Constant Companion och han lyckades ordna fram en provflaska med den etiketten som kommer att släppas på Systembolaget den 12 November. De har nämligen fått avslag på etiketten av Systembolaget för det stod att de hade fått pris på World Beer Awards……….

Men det positiva är att den alltså kommer till Systembolaget så att alla kan prova troligtvis det närmaste man kan komma en originalgose. Vet dock inte på vilket sortiment och eventuella kollikrav.  Nä vi slänger oss in i provningen av den istället. 

Original Ritterguts Gose
50 cl flaska 4,7 %
Leverantör : Constant Companion

U : Ofiltrerad och ljust bärnstensfärgad med vitt kompakt skum
D : Söta veteölsdofter med lätta inslag av korianderfrön. Finns en viss syrlighet i doften också
S : Lätt syrlig med klassisk veteölssmak dock inte så mycket skumbanan. Sedan kommer den en lätt smak av korianderfrön. Avslutas med en lång trevlig veteölssmak i vilken det finns en viss sötma. 

Omdöme : Balanserad och snygg. En perfekt sommardryck skulle jag säga men som med all öl passar det ölet runt också 😉 Gillar att den i sin enkelhet är så klassisk med tanke på smakerna. Den här ska jag ha med på ölprovningar jag ska hålla, en riktigt rolig och bra öl 

/Jonas H

Original Ritterguts Gose

OM oss

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gose - en nygammal ölstil från Tyskland - Pilsner.nu - […] Här finns en provning av den klassiska Ritterguts Gose på bloggen också som släpps på Systembolaget 12 November Provning av…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu