Tänkte bara tipsa om en rolig smakkombination. Trappistöl är ju en höjdare i sig men om man kombinerar dem med ost, senap och sellerisalt så växer det ännu mer. Stötte på detta första gången i Bryssel för många många år sedan, och har sedan lurat på många denna kombination. Om Ni är sugna på att prova så köp en vanlig svensk senap som inte är så stark. Ingen skånsk, sötstark eller så. Köp sellerisalt. Kan vara svårt att få tag på men jag vet att det brukar finnas i the, kaffe och kryddaffärer på vissa orter. Sen kommer vi till osten. Ett bra alternativ tycker jag en mild gouda är. Skär den i tärningar, doppa den i senapen och sedan i sellerisalt. Stoppa in det i munnen och tugga några gånger. Fyll sedan på med öl innan ni sväljer och låt det gifta sig med varandra.
Det är lycka och kärlek i smakväg skulle jag vilja säga.
Ja just ja, glömde säga att ni självklart ska smaka på ölen innan så ni ser vilken förändring som sker efter det att ni stoppat osten i munnen.
Det ska jag definitivt testa snart 🙂
Det var kul att testa den kombination igår, väldigt gott!
Precis! Fantastiskt gott. Själv upptäckte jag det hos Akkurat och deras Pilsnerbricka kring 2001.
Fast jag föredrar en rejälare senap, som fransk eller tysk osötad. Osten får gärna vara lite mer lagrad, som en Hertig (norsk port salut).
Som vanligt med smaker 🙂
Kan hålla med om att den osten jag hade i måndags var för menlös men jag tycker att det blir för skarpt med en fransk senap. Det bästa i senapsväg jag smakat var faktiskt en åländsk senap jag köpte där en gång när jag satt i Stallhagens styrelse. Den senapen var grym till det hela.
Skit samma, vi kan i alla fall enas om att det är en häftig grej !
Hej!
Testa gärna samma grej, men med Dijonsenap och drick portvin till, magiskt!