fbpx

Öl & ost

av | mar 20, 2011 | 5 Kommentarer

Tänkte bara tipsa om en rolig smakkombination. Trappistöl är ju en höjdare i  sig men om man kombinerar dem med ost, senap och sellerisalt så växer   det  ännu mer. Stötte på detta första gången i Bryssel för många många år sedan,  och har sedan lurat på många denna kombination. Om Ni är sugna på   att  prova så köp en vanlig svensk senap som inte är så stark. Ingen skånsk,  sötstark eller så. Köp sellerisalt. Kan vara svårt att få tag på men jag vet att  det  brukar finnas i the, kaffe och kryddaffärer på vissa orter. Sen kommer vi till  osten. Ett bra alternativ tycker jag en mild gouda är. Skär den i   tärningar,  doppa den i senapen och sedan i sellerisalt. Stoppa in det i munnen och tugga  några gånger. Fyll sedan på med öl innan ni sväljer och låt det   gifta sig med  varandra.

Det är lycka och kärlek i smakväg skulle jag vilja säga.

Ja just ja, glömde säga att ni självklart ska smaka på ölen innan så ni ser vilken förändring som sker efter det att ni stoppat osten i munnen.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

5 Kommentarer

 1. Profilbild

  Det ska jag definitivt testa snart 🙂

  Svara
 2. Profilbild

  Det var kul att testa den kombination igår, väldigt gott!

  Svara
 3. Profilbild

  Precis! Fantastiskt gott. Själv upptäckte jag det hos Akkurat och deras Pilsnerbricka kring 2001.

  Fast jag föredrar en rejälare senap, som fransk eller tysk osötad. Osten får gärna vara lite mer lagrad, som en Hertig (norsk port salut).

  Svara
 4. Profilbild

  Som vanligt med smaker 🙂
  Kan hålla med om att den osten jag hade i måndags var för menlös men jag tycker att det blir för skarpt med en fransk senap. Det bästa i senapsväg jag smakat var faktiskt en åländsk senap jag köpte där en gång när jag satt i Stallhagens styrelse. Den senapen var grym till det hela.

  Skit samma, vi kan i alla fall enas om att det är en häftig grej !

  Svara
 5. Profilbild

  Hej!
  Testa gärna samma grej, men med Dijonsenap och drick portvin till, magiskt!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu