Umedvidku3

Min första resa till Tjeckien

by | okt 28, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Jag jobbade på ett företag som hade en underleverantör i Barcelona som vi köpte väldigt komplicerade system av. Vid framtagandet av ett nytt system skulle vi köra lite verifiering på systemet och behövde ett ställe att köra vibrationstestning i. Vår leverantör nämnde att de hade ett systerbolag som sysslade med sådant som låg utanför Prag. Vi bokade ett test-tillfälle i deras verifieringshall och åkte sedan ner till Prag. Jag och kollegan hade fått hjälp med att boka hotellet, så vi hade ingen aning vart vi skulle hamna någonstans. I taxin på väg från flygplatsen så frågade taxichauffören vart vi skulle och vi svarade ”Hotel Mövenpick”. Han nickade och körde oss dit.

 

 

Väl framme i foajén så tyckte jag att ”damn, det här blir najs” då det såg riktigt trevligt och exklusivt ut. När vi pratade med kvinnan bakom disken så sa hon ”Nej, ni ska inte checka in här. Ni får ta dörren där borta” och pekade neråt foajén. Vi lommade iväg och tänkte att vi skulle få gå in i bakdörren till nån mindre fin del av hotellet. Framme vid dörren så såg det ut som en hiss, så vi tryckte på knappen.

När dörrarna öppnades klev vi in i nån form av kabinbana som tog oss vidare hundrafemtio meter upp på berget som hotellet låg på. Utsikten över Prag var magnifik!  Längst där uppe så fanns det en annan foajé – The Executive Floor… Behöver jag säga att det vart en mycket trevlig vistelse i Prag?

Vi hann med lite turistande också. Ett trevligt bryggeri som vi besökte – https://umedvidku.cz/en/ – där vi satt i källarvalven vid de långa träborden och drack sejdel efter sejdel av god tjeckisk öl.

Gamla stadens torg (Staroměstské náměstí) tycker jag var väldigt mysigt med sina gamla hus och det fantastiska astronomiska uret (Pražský orloj) från 1400-talet. Så häftigt! 

Tjeckien för mig är skummande ölsejdlar och trevlig samvaro i fin miljö. Nu har jag främst besökt Prag och det var en riktigt trevlig upplevelse och jag åker väldigt gärna hit fler gånger. Gärna några dagar extra så jag hinner se mer av landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu