Jag vet att det ofta går debatter om man ska ha ölkorv, chips, snacks, snittar, jordnötter etc etc till öl eller inte. Jag lägger mig inte i den debatten så mycket men tycker att det beror på vilken sorts öl man dricker, och i vilket syfte.
Jag tänkte ge ett busenkelt men ruggigt gott tilltugg till vad som helst i dryckesväg. Jag stötte på det första gången serverat till ett halvtorrt italiensk vitt vin och det fungerade förvånansvärt bra.
- Köp en salami som du tycker om. Färdigskivad är enklast eller köper man en hel och skivar den tunnt.
- Lägg skivorna var för sig på en plåt och stoppa in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter högt upp i ugnen. Tanken är att så gott som allt fett ska ut ur salamin och att den ska bli lite knaprig.
- Lägg dem på ett hushållspapper och låt rinna av.
Serveras ljummet eller kallt !
Otroligt gott, jag lovar 🙂
0 kommentarer