Julkalender 2023 Lucka 8

by | dec 8, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

När Storbritannien började skicka sina första fångar till Australien i slutet av 1700-talet, kom ölet att spela en viktig roll. Fartygen som transporterade dessa fångar fick ofta med sig stora mängder öl, eftersom det var lättare att förvara och hade längre hållbarhet än färskvatten.
Under 1800-talet och in i det tidiga 1900-talet fortsatte ölets popularitet att växa i Australien. Många bryggerier startades, och några av de märken som skapades under denna period, som Carlton och Tooheys, är fortfarande populära idag.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Den här ölen drack jag en hel del när jag var i Australien för ett antal år sedan. Självklart blev det en massa från småbryggerier också men den här och Victoria Bitter blev volymfavoriterna.  Aldrig druckit den här i Sverige eftersom jag faktiskt aldrig sett den på något ställe. 

Spännande ölfakta från landet

Coopers Sparkling Ale skapades först år 1862 av Thomas Cooper i South Australia. Ursprungligen var det tänkt som ett tonic för hans sjuka fru, men det blev snabbt populärt bland lokalbefolkningen. Detta ledde till att han grundade Coopers Brewery, vilket idag är det största australiska ägda bryggeriet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu