Julkalender 2023 Lucka 22

by | dec 22, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Nu har belgisk öl blivit erkänt inte bara för sin goda smak, utan också som en del av världsarvet. Unesco har lagt till den belgiska ölkulturen på sin lista över immateriella kulturarv. Utnämningen motiveras med att traditionen att tillverka och njuta av öl är ett levande arv i Belgien, som integreras i både vardagsliv och festligheter. Den kunskap som belgierna har om öl överförs muntligt, en kultur som Unesco vill skydda och bevara.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Oj vad svårt för mig att välja en Belgare;-) Väljer dock en favorit sedan den släpptes en gång i tiden, och den har precis kommit till Sverige. Cuvée des Trolls på 75 cl flaska. Har så mycket minnen och annat till denna öl, och nästan alla jag introducerar den till gillar den vilket jag uppskattar mycket. Cuvée des Trolls skapades år 2000 hos mikrobryggeriet Le Brasse-Temps, som grundades i Louvain-la-Neuve av Brasserie Dubuisson.

Spännande ölfakta från landet

En ölstil som inte är så vanlig är Flanders red ale, ofta kallad ”The Burgundy of Belgium”. Denna syrliga öl är känd för sin vinösa karaktär, med dess djupa röda färg och komplexa smakprofil. Dessa öl lagras ofta i ekfat, vilket ger dem en komplex smakprofil med toner av röda bär, ek och vin. Denna lagring kan pågå i flera år, vilket ytterligare bidrar till deras komplexitet och djup.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu