Julkalender 2023 Lucka 23

by | dec 23, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Brittisk öl, ofta känd som real ale, är unikt och har en rik historia som sträcker sig över flera århundraden. Det distinkta med brittisk öl är att den lagras och serveras ofta vid rumstemperatur. Detta skiljer sig från många andra öltyper och kan förbättra smakerna genom att frigöra aromaerna mer effektivt.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Inte lätt att plocka en öl från Storbritannien. Har velat en massa mellan en bra klassiker eller en ny från Northern Monk som jag verkligen gillar skarpt. Men …. till sist så föll det på en klassiker som jag inte klarar mig utan. Har ni inte provat den så gör det, allra helst som real ale på en pub

Spännande ölfakta från landet

Ölsorten ”porter” har en intressant historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talets London, England. Namnet ”porter” härstammar faktiskt från de manuella arbetarna, ofta kallade ”porters”, som arbetade längs Londons floder och gator. Dessa arbetare skulle ofta sluta sin arbetsdag med att njuta av en stark, mörk öl – en porter. Portern var känd för sin distinkta, starka smak och höga alkoholhalt, vilket gjorde den till ett populärt dryckesval bland arbetarklassen. Trots att den var billig, erbjöd den en rik smakprofil som gjorde att den stack ut från andra ölsorter vid den tiden. Efter en lång arbetsdag fann dessa ”porters” tröst och avkoppling i detta mörka, robusta öl. Tack vare dess popularitet bland Londons arbetarklass, spred sig portern snabbt till andra delar av landet och blev en stapelvara i det brittiska ölkulturen. Trots att det har gått hundratals år sedan dess ursprung, är porter fortfarande en populär ölstil idag, både i Storbritannien och runt om i världen. Dess unika smak och historia gör det till en fascinerande del av ölkulturen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu