Julkalender 2023 Lucka 7

by | dec 7, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Estland har en spännande ölkultur med ökande intresse för hantverksöl men även traditionella unika stilar. Saaremaa Õlu är en traditionell estländsk ölstil som har sina rötter på ön Saaremaa. Dessa öl är ofta mörka och har en tydlig maltig smak. Koduõlu är hemlagat öl som har en lång historia i Estland. Det bryggs ofta i hemmet och har unika lokala variationer. Hantverksölsscenen har växt med små bryggerier som experimenterar och påverkas av internationella trender. Ölfestivaler och ölturism har också blivit populära i Estland. Sammantaget erbjuder landet en spännande kombination av traditionella och moderna ölstilar från små bryggerier runt om i landet.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

En av världens bästa bryggerier enligt mig. Otroligt duktiga på att brygga porters, stouts och barleywine. Just den här är otroligt bra och jag har aldrig smakat något som inte hållit högsta nivå.

Spännande ölfakta från landet

Estland har en gammal tradition av att använda öl som ett betalningsmedel. Under medeltiden kunde arbetare och tjänstemän få betalt i öl som en del av sin lön. Det var särskilt vanligt inom jordbruket och andra arbetsintensiva sektorer. Den ölbaserade lönen var ett sätt att säkerställa att arbetarna hade tillgång till en dryck som var viktig för deras kost och välbefinnande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu