Julkalender 2023 Lucka 16

by | dec 16, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Italien har en lång tradition av ölbryggning, men fram till sent 1900-tal dominerades marknaden främst av stora industribryggerier som producerade ljusa lageröler. På 1990-talet och tidigt 2000-tal växte hantverksölsscenen fram. Idag har Italien en blomstrande hantverksölsscens med många små bryggerier över hela landet. En framstående stil är den italienska pilsnern, och bryggerierna experimenterar även med belgiska stilar, suröl och lokala ingredienser som kastanj och italienska örter. Italien har en ökande ölkultur där ölet ofta kombineras med mat, och ölfestivaler och evenemang bidrar till att visa upp landets mångfald och kreativitet inom ölbryggning.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

En av dom nya stjärnorna i Italien. Otroligt duktiga på spontanjäst öl och olika belgiska stilar. Ett bra exempel på hur Italien växer som ölland. Ca’ del Brado lagrar på olika typer av fat och man samarbetar både med lokala tunnbinderier samt med vinproducenter.

Spännande ölfakta från landet

Den italienska pilsnern är en ny och populär ölstil inom hantverksölsscenen. Kännetecknad av lätthet och uppfriskande karaktär, erbjuder den en balans mellan maltighet och humle, med ett torrt och rent avslut. Hantverksbryggerier i Italien utforskar kreativt denna traditionella ölstil, vilket resulterar i unika tolkningar och variationer. Den italienska pilsnern passar väl till många italienska rätter och har blivit en intressant tillskott till den globala ölscenen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu