Julkalender 2023 Lucka 15

by | dec 15, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Norge och Sveriges ölhistoria skiljer sig inte mycket, då ölbryggning sträcker sig tillbaka 3000 år och är kända för sitt mjöd som går bak till vikingatiden. Idag dominerar ljus lager marknaden men med mörkare Ale till högtider så som jul. Idag finns dock flera moderna bryggerier som experimenterar med allt från frukt till gran i sin öl. Norge har likt Sverige ett Systembolag, som de kallar vinmonopolet där all alkoholhaltigrdyck över 4,7% säljs.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Amundsen är ett av mina favoritbryggerier när det kommer till moderna stilar. De är fantastiska på Pastry Stouts och denna är inget undantag, det är verkligen en dessert på burk. Ibland kan man ha turen att en fatlagrad i denna serien släpps och då ska man rusa att beställa för det är fantastiska.

Spännande ölfakta från landet

Öl är dyrt i Norge, detta då de har högst skatt på alkohol i hela Europa. Men det stoppar dem inte från att dricka en massa och producera en massa toppen öl!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu