Julkalender 2023 Lucka 13

by | dec 13, 2023

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Historien om öl i Frankrike är inte lika framstående som den om vin, men det har ändå spelat en viktig roll i landets kultur. Från medeltida kloster, där munkar bryggde öl både för konsumtion och som en inkomstkälla, till den moderna hantverksölrevolutionen, har Frankrike en rik historia av ölbryggning. Även om öl kanske inte har samma prestige som vin i Frankrike, har det blivit alltmer populärt under de senaste årtiondena, med en ökning av mikrobryggerier och ett förnyat intresse för olika ölstilar. I dag är Frankrike hem till ett växande antal hantverksbryggerier, och öl är en viktig del av landets gastronomiska landskap.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Pietra är ett varumärke som jag köpt mycket när jag är i Menton och Nice på semester. Det är helt ok och är ett varumärke som uppskattas av de lokala som dricker det en hel del

Spännande ölfakta från landet

Pietra öl bryggs på ön Korsika, belägen i Medelhavet. Ön är känd för sin rika historia och kultur, och det är här som Pietras unika smak börjar. Bryggeriet grundades 1996 av två bröder, Armelle och Dominique Sialelli, med en passion för att skapa en unik öl som speglade deras hemö. Pietra bär stolt sin korsikanska arv, vilket reflekteras i dess namn, som betyder ”sten” på korsikanska, en hyllning till de steniga landskapen på ön.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu