Julkalender 2023 Lucka 12

by | dec 12, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

öl julkalender adventskalender

Irland har en lång tradition av att brygga öl och det sägs även att Irlands skyddshelgon, St Patrick, hade sin egen personliga bryggare, en präst och nära vän vid namn Mescan. På 1600-talet bryggdes ölen på Irland av så kallade ”Alewives” och som var röd i färgen och bryggdes endast lokalt i stugorna. Det var under 1700-talet som bryggerierna började växa och bli kommersiella där Kilkenny grundades 1710 av John Smithwick. I första delen av 1900 talet slog det dock hårt mot de irländska bryggerierna, både med deras självständighet 1920 och i med andra världskriget. I Dublin överlevde exempelvis endast två bryggerier efter utbrottet av andra världskriget: Guinness och Mountjoy Brewery. Det var inte fören hantverksölen blev populär och kom tillbaka på 1990-talet som Irland började få tillbaka flertalet bryggerier. Idag kan du hitta massor av bryggerier från norr till söder, men starkast är ändå Guinness, som är svår eller nästintill omöjlig att slå ut.

Bästa öl på Systembolaget från landet

Motivering till att den ölen är bäst

Kan man välja annat än Guinness när man pratar om Irländsk öl? Här har vi klassikern som är älskad jorden runt. Att tänka på när man dricker en Guinness är hur man häller upp den för att det ska smaka som bäst. Är du en Guinness älskare så kan du nörda ner dig och köpa hem en microdrought för att få den perfekta ölen hemma med känslan av att den kommer direkt från kranen med ett perfekt skum.

Spännande ölfakta från landet

Är svårt att tänka på Irland och öl utan att få upp en bild av en klassisk irländsk pub och känna en myskänsla i hela kroppen. Och många pubar finns det, det går nämligen en pub på var 1000e person i Irland, så du är verkligen aldrig långt ifrån ett vattenhål i landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu