För ett tag sedan fick jag en sådan fruktansvärd lust att göra fläsklägg med rotmos. Självklart skulle det då ölifieras på något sätt. Eftersom frun inte äter kött visste jag att jag kunde experimentera lite, och valet föll på att koka det i bla en flaska Lava från Ölvisholt Brygghús. Receptet som användes var följande :
- 5 kryddpepparkorn
- 6 rosepepparkorn
- 1 tsk dragon
- 1/2 tsk rosmarin
- 2 små gula lökar
- 2 lagerblad
- 2 liter vatten
- 1 flaska Lava
- 1 fläsklägg ca 1.2 Kg
Klyfta löken och lägg i allt i en stor gryta och koka i ca 1-1.5 timme
Jag passade även på att modifiera en senap lite för att få fram lite mer smaker ur den. Senapen var den nya från Fyris Senap i Uppsala. De gör en mycket bra senap som på detta sätt blev ännu bättre. Rörde i lite Belvenie 21 årig PortWood och det blev riktigt riktigt bra.
Slutligen gjorde jag lite rotmos och till allt detta serverades det Mori från samma bryggeri. Vill lova att det blev bra !
Oj, fläsklägg är det inte varje dag man ser någon skriva om. Snacka om gott! Lava är också en riktig godsak, drack den för första gången i lördags.