Fläsklägg á la Lava

av | mar 24, 2010 | 1 kommentar

HEBA HO! HO! HO!
HEBA HO! HO! HO!
abbaye-annons-2022

För ett tag sedan fick jag en sådan fruktansvärd lust att göra fläsklägg med rotmos. Självklart skulle det då ölifieras på något sätt. Eftersom frun inte äter kött visste jag att jag kunde experimentera lite, och valet föll på att koka det i bla en flaska Lava  från Ölvisholt Brygghús. Receptet som användes var följande :

  • 5 kryddpepparkorn
  • 6 rosepepparkorn
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 små gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 2 liter vatten
  • 1 flaska Lava
  • 1 fläsklägg ca 1.2 Kg

Klyfta löken och lägg i allt i en stor gryta och koka i ca 1-1.5 timme

Jag passade även på att modifiera en senap lite för att få fram lite mer smaker ur den. Senapen var den nya från Fyris Senap i Uppsala. De gör en mycket bra senap som på detta sätt blev ännu bättre. Rörde i lite Belvenie 21 årig PortWood och det blev riktigt riktigt bra.

Slutligen gjorde jag lite rotmos och till allt detta serverades det Mori från samma bryggeri. Vill lova att det blev bra !

HEBA HO! HO! HO!

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Gyllenbock

    Oj, fläsklägg är det inte varje dag man ser någon skriva om. Snacka om gott! Lava är också en riktig godsak, drack den för första gången i lördags.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu