Enkelt recept på tårtbotten

av | jul 22, 2022 | 0 Kommentarer

Jag har semester och ligger i hängmattan och slöskrollar på mobilen. I mitt Instragramflöde dyker det då upp ett klipp från härliga Zenias Kitchen. Det är ett recept på en kaka som man kan använda som tårtbotten. Inga dl-mått eller så, utan man bara tar tre lika stora glas och måttar upp allt i. Superenkelt! Det här måste jag prova!

 

Du behöver:
  • Glas #1: 5 ägg
  • Glas #2: strösocker
  • Glas #3: halva glaset med vetemjöl  halva med potatismjöl + 1 tsk bakpulver.
Gör så här:
Vispa ägg och socker svinlänge. När du tror du är klar, vispar du lite till.
Sikta mjöl, potatismjöl och bakpulver ner i ägg-och-sockersmeten. Vänd ner.
 
Smöra en springform och klä botten och sidorna med bakplåtspapper. Sidorna kläs med två dubbelvikta papper. Häll i smeten och grädda i 175° i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den till tårtbottnar.
 
Man kan ju använda snudd på vad som helst som fyllning i sin tårta – allra helst nu när bär och frukt börjar bli mogna.
Jag väljer att köra klassiskt – grädde och jordgubbar. 
Glad sommar!
 

OM oss

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu