Jag har semester och ligger i hängmattan och slöskrollar på mobilen. I mitt Instragramflöde dyker det då upp ett klipp från härliga Zenias Kitchen. Det är ett recept på en kaka som man kan använda som tårtbotten. Inga dl-mått eller så, utan man bara tar tre lika stora glas och måttar upp allt i. Superenkelt! Det här måste jag prova!
Du behöver:
- Glas #1: 5 ägg
- Glas #2: strösocker
- Glas #3: halva glaset med vetemjöl halva med potatismjöl + 1 tsk bakpulver.
Gör så här:
Vispa ägg och socker svinlänge. När du tror du är klar, vispar du lite till.
Sikta mjöl, potatismjöl och bakpulver ner i ägg-och-sockersmeten. Vänd ner.
Smöra en springform och klä botten och sidorna med bakplåtspapper. Sidorna kläs med två dubbelvikta papper. Häll i smeten och grädda i 175° i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den till tårtbottnar.
Man kan ju använda snudd på vad som helst som fyllning i sin tårta – allra helst nu när bär och frukt börjar bli mogna.
Jag väljer att köra klassiskt – grädde och jordgubbar.
Glad sommar!



0 kommentarer