Enkelt recept på tårtbotten

av | jul 22, 2022 | 0 Kommentarer

HEBA HO! HO! HO!

Jag har semester och ligger i hängmattan och slöskrollar på mobilen. I mitt Instragramflöde dyker det då upp ett klipp från härliga Zenias Kitchen. Det är ett recept på en kaka som man kan använda som tårtbotten. Inga dl-mått eller så, utan man bara tar tre lika stora glas och måttar upp allt i. Superenkelt! Det här måste jag prova!

 

Du behöver:
  • Glas #1: 5 ägg
  • Glas #2: strösocker
  • Glas #3: halva glaset med vetemjöl  halva med potatismjöl + 1 tsk bakpulver.
Gör så här:
Vispa ägg och socker svinlänge. När du tror du är klar, vispar du lite till.
Sikta mjöl, potatismjöl och bakpulver ner i ägg-och-sockersmeten. Vänd ner.
 
Smöra en springform och klä botten och sidorna med bakplåtspapper. Sidorna kläs med två dubbelvikta papper. Häll i smeten och grädda i 175° i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den till tårtbottnar.
 
Man kan ju använda snudd på vad som helst som fyllning i sin tårta – allra helst nu när bär och frukt börjar bli mogna.
Jag väljer att köra klassiskt – grädde och jordgubbar. 
Glad sommar!
 
HEBA HO! HO! HO!

OM oss

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu