Devilled Eggs

Deviled eggs

by | mar 29, 2021 | 0 comments

Så här till påsken kanske det kan vara lite kul med Deviled eggs – djävulsägg – är kanske värre än vad det låter. Ifs kan du ha i cayennepeppar eller liknade för att få lite drag i dom, men jag hoppade det och använde paprikapulver istället så vart de lite mer barnvänliga.

Du behöver :
3 st ekologiska ägg
ett knippe vårlök
lite inlagd gurka
en morot
majonnäs
pressad citronsaft
kryddor

 

Devils Eggs

Först kokar du äggen så de blir ordentligt hårdkokta. Sen kyler du äggen i kallvatten tills de kallnat helt. Skala äggen och skär av lite på botten av ägget så det kan stå stadigt. Sen skär du av toppen, ca en tredjedel av ägget. Det blir kycklingens hatt.

Pilla ur gulorna och mosa dem i en skål. Blanda ut gulorna med lite majonnäs och pressad citronsaft. Krydda med lite salt och peppar. Eller cayennepeppar om du tycker det behövs lite mer drag.

Fyll äggulsröran i en sprits och fyll ”kroppen” på kycklingen med den. Skär till en näbb av morot, ögon av inlagd gurka och montera. Till sist monterar du ”hatten”. Finhacka lite vårlök och strö ut på en tallrik. Det är här kycklingarna bor. Placera kycklingarna i boet och servera.

Gapa stort och sluka ett ägg!

Staropramen

Ulrik:

Pumpviken påsköl, Nr 1341  500 ml  5,8 % 30:50
Producent : Nynäshamns Ångbryggeri

Pumpviken påsköl vill jag ha på påskbordet. En lagom mörk och maltig öl till de kryddiga äggen…sitter som en smäck! 

Mc Chouffe Brune

Jonas H:

Mc Chouffe Brune 89573 330 ml 8 % 25:90
Importör : Galatea
En mörk trevlig belgare med med mycket frukt i smaken och en snäll beska med lätt sötma. Väger upp äggen på ett perfekt sätt tycker jag. Glad Påsk.

Gambrinus

Jonas F:

Om de här äggen görs på rätt sätt, dvs med cayenne så vill jag ha en pilsner till dem. Har alltid varit svag för tjeckisk pilsner till fet och kryddig mat, så vi tar en Pilsner Urquell Gambrinus, Nr 11489, 500 ml, 5,2%, 17,70 Den är maltig och lagom besk och i mitt tycke en rätt prisvärd, men  underskattad pilsner.

Pilsener

Mauro:

Svartbergets Fjällbryggeri, Pilsener, Nr 33966, 440 ml, 4,7 %, 29:70
Producent:
Svartbergets Fjällbryggeri
Till detta vill jag ha en lagom besk pilsner. Gärna med en maltig söt karaktär snarare än humlebesk. Den här tror jag skarpt på.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu