Ibland när man inte ids stå och göra allt från grunden så kan det vara bra med lite färdiga köttbullar direkt ur frysen. Jaja, so sue me – men är man en halvtrött småbarnsfarsa så kan detta vara räddningen ibland.
Men bara för att det är halvfabrikat behöver inte betyda att det behöver se tråkigt ut på tallriken.
Orkar man ändå koka lite potatis och göra en okej brunsås så är man ju ändå halvvägs där.
På Instagram kan man få en hel del matinspo, det finns ett överflöd av vackra matbilder – men kanske inte så mycket på vanlig hederlig vardagsmat – mest fine dining tycker jag.
Här kommer i alla fall ett litet tips på ”the art of plating” (kolla upp hashtaggen #artofplating för mer inspo.
Så den där trötta tisdagskvällen vart ju rätt bra ändå – trots frysta köttbullar.
Så här kan man göra:
– stek köttbullarna, koka potatisen och gör mos. Gör en brunsås.
Nu till det roliga!
– gör en halvmåne på tallriken med brunsåsen
– placera ut några köttbullar
– spritsa ut potatismoset i lite oregelbundna kluttar
– toppa med persilja, lingon och saltgurka.
Et voilá! Ett konstverk!
Ulrik:
Nynäshamns ångbryggeri Mällsten Mild, nr 11819, 500 ml, 4.2%, 32:40
Producent : Nynäshamns Ångbryggeri
En trevlig mild kommer bli kanon till en laddning köttbullar. Inte så söt, men fyllig och god till mat.
Jonas H:
Bock to Basics Nr 11318 330 ml 7,5 % 28:90
Producent : Nils Oscar
Nils Oscar Bock to Basics. Vill ha en mellanmörk öl med bra bett till husmanskost. det gillar jag skarpt så den här borde vara perfekt till köttbullar.
Jonas F:
Zlatopramen Half n’ Half, Nr 1604, 500 ml, 4,8%, 18:90:-
Importör: GL Brands AB
En mellanmörk lager som har lite mer smak och funkar bra till mat.
Mauro:
Jämtlands, Bärnsten, Nr 1307, 330 ml, 5 %, 20:90
Producent: Jämtlands Bryggeri
En mellanmörk lager som Jämtlands bärnsten kommer att fungera utmärkt. Lagom mycket beska med en subtil sötma kommer att sitta som en smäck.
0 kommentarer