Brew York – bryggeriet utan gränser!

by | okt 12, 2022 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Välkommen Brew York till Sverige

Fredagen den 14 oktober så släpps en efterlängtad nyhet i Sverige. Kirsch Russell från Brew York från England. 

För ett tag sedan fick jag möjligheten att prova igenom en stor del av sortimentet hos Brew York som har 2 bryggerier belägna i York. Dom brygger ett brett utbud av ölstilar för burk, fat och fat som säljs i hela Storbritannien.

Grundandet av Brew York 

Deras grundare Wayne och Lee träffades på en gemensam väns svensexa och blev snabbt vänner över sin kärlek och entusiasm för hembryggning och hantverksöl. De började brygga tillsammans (i deras skjul på den tiden) och tog 2016 språnget och öppnade det enda bryggeriet inom Yorks historiska murar.
Att skapa Brew York var förverkligandet av en långlivad dröm att bygga ett bryggeri i Yorks livliga stadskärna med ett populärt kranrum på plats. Från dessa grunder har Brew York vuxit under de följande åren till att omfatta ytterligare fyra barer över hela Yorkshire. Dom har gjort en spännande produktionsexpansion som nu ser en produktion på över 5 miljoner pints per år. Det ursprungliga bryggeriet inom stadens murar fortsätter att fungera som ett mer specialiserat brygghus. Bryggeriet har även ett Tap Room som är öppet för allmänheten 6 dagar i veckan.

Visionen

Deras inställning till bryggning har alltid varit att producera de typer av öl som dom själva skulle älska att dricka i burk, fat och fat. Dom älskar att experimentera med ingredienser och stilar och har vanligtvis minst 20 olika färska öl tillgängliga. 
Deras öl är inspirerade av många olika saker t.ex. den rika och mångsidiga miljö i Yorkshire (Rhubarbra Streisand, Viking DNA och Dame Judi Quench för att nämna några!). Men även ingredienser och som dom vill experimentera med, en cocktail eller dessert.  Dom är kända för deras knäppa och lekfulla förhållningssätt till bryggning, men allt dom gör är med passion och känsla för detaljer.

Storleken

Deras ursprungliga bryggeri i Yorks centrum är ett 20 hektoliter brygghus med 10 000L jäsningsutrymme. I skarp kontrast är deras nya produktionsplats ett brygghus med dubbla 50 hektoliter, med över 180 000 L jäsningsutrymme. 

Brew York – Kirsch Russell

Bryggeriets beskrivning: A hugely popular 6.5% fruited kettle pastry sour, brewed with oats and lactose to give a bigger body and fuller mouthfeel. 750kg of cherry concentrate and tonka beans are added to the fermentation tank to transform the kettle sour into a sweet, tart and fruity sour reminiscent of your Grandma’s secret family recipe. Just before packaging, we add a smidge of cinnamon to add an extra element of depth to the finished product. This is our highest rated beer on Untapped that isn’t an enormous BA Imperial Stout.

Tillverkad i Storbritannien, Burk 440 ml, 6,5 %, Nr 10963, 55:-

Säljstart 14/10 2022 kl 10:00

Bärig, syrlig smak med tydlig karaktär av körsbär, inslag av mandelmassa, vanilj, kanel och sockerkaka. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.

Till Systembolaget

Omdöme

Färg: vinrött 

Doft: körsbär, vanilj, vinbär, mandel, kanel

Smak: körsbär, vanilj, vinbär, filmjölk, kanel

Omdöme: Härlig blandning av sötsyrliga smaker. Tydlig smak av körsbärspaj med vanilj, inte så söt som jag trodde. Välbalanserad och välsmakande. Mycket snygg. En bra kombination av söt och syrligt. En riktig pastry sour helt enkelt. Definitivt en bra version på en klassisk körbärspaj.  

Betyg (1-6): 5

Sortimentet 

Alla deras produkter är verkligen väl värda att prova och passa på när ni har möjligheten via Systembolaget. Några favoriter som jag gärna vill tipsa om är deras Imperial Rye Stout Winona Ryeder som är ett samarbete med Overtone Brewing samt deras krusbärssuris Goose Willis. Jag hoppas att vi får besök av Brew York som visar upp hela sitt sortiment. Produkterna är ruskigt bra och jag blev riktigt imponerad av deras mörkare grejer. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu