Overtone Brewing Co – de skotska humlemästarna

by | nov 9, 2021 | 0 comments

Overtone Brewing Co

Vi välkomnar Overtone från Glasgow. Ett ungt bryggeri som redan blivit kända i världen. På fredagen den 12 november så kommer Overtone – Pure Magic till Systembolagets tillfälliga släpp. Bryggeriets fokus är på att skapa humlig öl. Idag är de främst kända för sina New England IPor. Vi som köpt öl på nätet från europeiska sidor bör ha stött på bryggeriet. T.ex. Glasbanken och Ales & Brews

2018

Overtones historia började 2018 när Bowei Wang skapade en kreativt lekplats för ölbryggande. Han gick över från hembryggning till professionell bryggning. Trots sin unga ålder så har Overtone redan förändrat och utvecklat den skotska hantverksölsscenen. Idag är dom globalt kända för sina NEIPOR. 

Kina, New Hampshire och Nya Zealand

Idag arbetar teamet med inspiration från flera olika länder. Bowei Wang är från Kina och han ville skapa ett ölmärke som kopplar ihop människor. Bryggaren Dan Miller kommer från New Hampshire, USA och tillsammans med Martin Connaghan från Glasgow som tidigare jobbat med hantverksöl i Nya Zealand. Deras bryggare har tagit med sig öltrenderna från New England. 

Mitt omdöme:   

Jag har inte provat just denna men jag har provat flera andra från Overtone och jag är alltid lika imponerad. Fräsch smak från humle med en len munkänsla och en fin beska. Jag kommer definitivt att hänga på låset när den här släpps. 

Veckans tillfälliga släpp

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Säljstart: 12/11 – 2021

Pure magic
Stil: Ale, Imperial/dubbel IPA
Tillverkad i Storbritannien
Produktnummer: Nr 10935
Burk 440 ml
Alkoholhalt 8,5 %

Länk till Systembolaget

Triple dry hopped with three hugely distinctive hops. Pleasantly thick mouthfeel with a multitude of flavours from creamy peach and mango, lemon and lime, to grassy and dank.

Motueka, Galaxy, Strata

Ge mig mer 

Jag håller tummarna att det kommer mer Overtone till Sverige. Deras ölportfölj är bred med allt från somrig suröl till imperial Stouts, men ganska humletung med många New England IP:or. Jag har hört mycket gott om deras stouts och suröl. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu