Lite skåprensning idag måndag efter helgen grillorgier. Det jag hittade var två färska små bläckfiskar och en liten torskfilé. Jag övertalade hustrun att det skulle bli pasta med lite ’fisk och annat’ och när hon övertalats att annat var färsk bläckfisk gick jag till verket.
Rensade bläckfisken och flådde den samt tog bort tentaklerna (var ett krav från hustrun), skivade den i ringar och fräste upp den i olivolja med en klyfta vitlök och en hackad gul lök. När jag svettat på det i ca 4-5 minuter hällde jag i en matsked mörk sirap, en matsked krossad koriander, en burk körsbärstomater, två matskedar tomatpuré samt ca två dl Kals Stout och lät allt koka ihop i ca 30 minuter. Anledningen till den långa koktiden är at få bläckfisken mjuk och inte så gummiartad samt för att självklart reducera smakerna.
Jag tillsatte sedan ca 200 g torskfile, ett gäng gröna och svarta Kalamata- och Halkadikioliver med kärna, en dl crème fraiche samt en matsked HP sås. Lät det koka ihop i ca 4 minuter smakade av med salt och peppar. Serverades med spagetti och alla var nöjda
Till det hela dracks såklart det som var kvar i flaskan av Kals Stout
Till 4 Personer
1 flaska Kals Stout
ca 400 g bläckfisk
ca 200 g Torskfile
1 burk körsbärstomater
2 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk krossad koriander
1 msk mörk sirap
Oliver – gröna och svarta
1 dl Crème fraiche
1 msk HP sås
Olivolja eller liknande till stekningen
Serveras med pasta av valfri sort.
0 Comments