Vem blir årets ölutvecklare?

by | feb 15, 2024 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Årets Ölutvecklare är Carlsbergs pris för att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer somaktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Nu har juryn enats om de tre nominerade kandidaterna för årets pris: Piteåbryggeriet This Is How, stockholmsrestaurangen Portal och den nyöppnade göteborgsbaren Kranen. Årets Ölutvecklare kommer att tillkännages på Nöjesguidens ölmässa på Brygghuset i Stockholm den 13 april.

Instiftat av Carlsberg Sverige redan 2011, syftar Årets Ölutvecklare till att lyfta fram och stödja individer, företag eller organisationer som på ett inspirerande och engagerande sätt aktivt arbetar för att främja den svenska ölkulturen.

  • Den svenska ölscenen har genomgått en imponerande utveckling sedan Årets Ölutvecklare först tilldelades, och det är glädjande att kunna presentera tre mycket spännande kandidater för årets pris, säger juryns ordförande Karin Berntson på Carlsberg Sverige.

De nominerade till Årets Ölutvecklare 2023 är:

This Is How

Från sina början i ett bussgarage i Piteå har This Is How konsekvent hållit fast vid hög kvalitet. Genom att skapa en harmonisk förening mellan öl och mat fortsätter de att driva sin mission – att göra norra Sverige till en öldestination. Med en smakfull finess bryggs ölen och deras kombination med krogmiljön erbjuder en perfekt atmosfär för njutning.

Portal Restaurant

Portal Restaurant, en gourmetrestaurang i Stockholm, strävar efter att främja och lyfta fram den svenska ölkulturen genom att servera öl från ett specifikt hantverksbryggeri åt gången. Genom att erbjuda och betona detta bryggeris variation och kvalitet, skapar de en möjlighet att kombinera öl med gastronomi på enastående nivå.

Kranen

Som den nya lokala stoltheten på Scandinavium öppnade Kranen sina dörrar i oktober. Genom sitt unika koncept att enbart servera hantverksöl från Göteborgstrakten, stöder de den lokala bryggarandan utan att tumma på ett rikt urval.

Kriterier

De kriterier som juryn tar hänsyn till för att utse Årets Ölutvecklare inkluderar: nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalitet. Förutom äran inkluderar priset en statyett och ett inspirationsstipendium. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu