beer-tanks-brewery-barrels-of-beer-2021-08-30-07-50-55-utc

Ängöl Tippel Kalmarit

av | mar 9, 2022 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Hittade Ängöl Trippel Karamelit på Systembolaget för ett tag sedan. Den måste jag prova vill jag minnas att jag tänkte, med huvudet fullt av Brouwerij Bosteels fantastiska öl Triple Karmeliet. Ängöl tycker jag brygger hyggligt bra öl annars så förväntningarna var på topp.

Trippel är ju annars en öl-typ som jag inte dricker vansinnigt mycket av – framför allt inte när jag är på mässa i Belgien. Varför då? Ja det kan man ju fråga sig, men jag tycker att det är en liten tråkig ölstil som det inte händer så mycket med då det mesta smakar sammalika – inte helt olikt ljus lager även om det finns guldkorn såklart – som en av mina favoriter: Triple Karmeliet. 

Nåväl, hur smakade denna då?

Utseende: halmgul och disig, ett skum som försvann på en gång

Doft: söt, jäst – lite ”farmhousig” (vilket jag tar som ett gott betyg, saisondrickare som jag är…)

Smak: låg beska, rätt söt, örtig och komplex, lite kryddnejlika

Omdöme: älskar ordleken på namnet men dessvärre når den inte upp till originalets himmelska höjder. 

Betyg: 3 av 6

 

Diebels Alt Fat

Ängöl Trippel Kalmarit, flaska 330ml, 8.2%vol, 29:90 SEK

Systembolaget nr 1129

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu