5 snabba med Mats Wahlström på Poppels Bryggeri

by | feb 24, 2017 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

 

Jag fick möjlighet att ha en förintervju inför Uppsala Beer & Whisky med Mats Wahlström som har den tuffa titeln Cofounder & CEO för Poppels Bryggeri. Jag ser fram emot att prata mer med Poppels under Uppsala Beer & Whisky.

Det har hänt mycket hos er de senaste åren. Vad har varit det roligaste under er ölresa?
Ojoj svår fråga. Men så klart att det har varit väldigt roligt att bygga bryggeri nr:2. Det är otroligt skönt med ytor och ljus. I övrigt så är givetvis en av årets höjdpunkter när vi ger oss land och rike runt och samlar in vinbär till vår imperial saisson.
Det händer rätt mycket på ölscenen i Sverige, vad tror ni det beror på? Vad är er roll i det?
Ja det är ju verkligen kul att vara en del av allt detta. Rent generellt så brukar vi svenskar vara duktiga på att dels titta på vad som händer i världen och dels knåpa ihop något eget av det. Så vad vi ser nu inom hantverksöl känns ju väldigt liket det som hänt inom mode, musik och mat för att ta ett ex. Sedan har vi säkert hjälpt minst 20 nya bryggerier med råd och dåd under uppstartsfasen. Precis på samma sätt som vi fick hjälp av Dugges när vi startade en gång för längseden. Dvs det finns en härlig anda av att vi hantverksbryggare hjälper och sporrar varandra.
Vad händer i framtiden hos er? Vad har ni kvar på er önskelista?
Högst upp på vår önskelista står en ordentlig invigningsfest här på bryggeriet i Jonsered. Vi håller precis på att påbörja restaurangdelen och hoppas äntligen att kunna återkomma runt det under året!
När ni tar fram en ny öl, hur ser den processen ut? Hur jobbar ni med mat och dryck i kombination?
Vi arbetar väldigt mycket med våra Brevmasters. Två 20 liters som fått arbeta hårt genom åren. Vi testbrygger hela tiden. Oftast 2 till 3 gånger i veckan. I bland brygger vi för att hitta något nytt i vår projektserie, ibland för att testa årets humleskörd i bland bara för att det är skoj (och gott). Ett par av oss som arbetar med ölutvecklingen är extremt intresserade av gastronomi också. Så Mat & dryck ligger i våra gener kan man säga.
Om jag skulle bjuda dig på mat, vad skulle du vilja bli serverad och dricka till det?
Så här i vintertid kör jag gärna rätt enkelt. En söndags favorit hemma (som barnen gillar också) är helt enkelt Pannbiff med Lök. Våran ESB var helt fantastisk till. Den ligger dock i dvala för tillfället men mörk lager ligger inte långt därefter!

Stort tack för att du kunde vara med på intervjun. Hoppas ni läsare har möjligheten att kika förbi Poppels monter på Uppsala Beer & Whisky.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu