Welsh Dark Mild Ale

av | maj 9, 2022 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Ny lansering

Den 13 maj lanseras Welsh Dark Mild i Systembolagets tillfälliga sortiment. 10.000 flaskor har skeppats till Sverige. Jag har hunnit provsmaka på den innan släppet och jag är kär. Kanske den bästa brittiska alen som släppts i Sverige på ett tag. 

Welsh Dark Mild

Welsh Dark Mild är en mörk ale från Evan Evans i Wales. Ölet bryggs efter ett gammalt traditionellt familjerecept. Smaken är len, mjuk och maltig med inslag av lakrits och choklad. Ölet passar som sällskapsdryck eller till rätter med fläsk-, lamm- och nötkött. Welsh Dark Mild lanseras lagom till Mild month, då ölstilen Mild hyllas på pubar runt om i Storbritannien.

Evan Evans

Familjen Buckley har bryggt öl i Wales sedan 1767. I dag är det Simon Buckley och sonen James i spetsen för bryggeriet Evan Evans, som fått namn efter en ingift släkting för fyra generationer sedan. Simon och James utgör den sjunde och åttonde generationen som håller traditionen vid liv i Llandeilo i västra Wales. De har sparat sina gamla familjerecept och förändrar dem bara försiktigt för att passa tidens smaker, samtidigt som de ständigt hittar på nya sorter. 

Welsh Dark Mild

Producent: Evan Evans Brewery, Land: Storbritannien, Färg: Mörkt brun, Volym: 500 ml
Förpackning: Flaska, Serveringstemp: 10-12 °C, Pris: 25:90, Alkoholhalt: 4,1%
Malt: Pale ale, Caramalt, Crystal, Chocolate, Dextrin., Humle: Golding och Phoenix
Beska: 40, Fyllighet: 60, Sötma: 10
Passar till: Som sällskapsdryck eller till rätter med fläsk-, lamm- och nötkött.
Öltyp: Mild Ale

Länk till systembolaget

 

Omdöme

 

Färg: Svartbrun

Doft: Mycket rund härlig doft av kaffe, lakrits, sockerkaka och choklad

Smak: Otroligt munkänsla. Fina bubblor som kittlar vackert. Kaffe, choklad, lite brända toner, russin, lakrits och kavring

Omdöme: Riktigt riktigt bra. Mycket smak trots låg alkoholhalt. Härlig brittisk känsla. Kärlek i en flaska. Lättdrucken. Helt fantastisk faktiskt. 

Betyg (1-6): 6

OM oss

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu