Victory Golden Monkey

by | dec 2, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat


Undertecknad och ljuset i mitt liv blev hembjudna till svägerskan på lunch idag och eftersom jag gått och tittat på den här flaskan ett tag tyckte jag att den kunde få provas och vara måltidsdryck. Victory Golden Monkey (11827), 750 ml, 9.5%, 84.50 kronor är en amerikansk ”belgisk” tripel.victory_golden_monkeyvictory_golden_monkey_and_glass

Färgen är ljusgul, med ett nästan vitt skum som ligger kvar länge. Doften är helt rätt, kryddig med en nejlikton som länge håller undan de andra dofterna, men jag tycker mig känna paradiskorn och möjligen banan.
Till det en fin brödighet. Smaken följer svit, med en lätt beska, relativt kort munkänsla och en lättdruckenhet som är totalt livsfarlig i kombination med alkoholstyrkan. Hade jag fått den här i glaset utan att veta mer hade jag definitivt gissat på Belgien som ursprungsland.
Den är lite yvigare och större än de tripel jag normalt dricker, och det här är något jag tycker mig ha sett till med andra amerikanska ”belgokopior”, de är lite större än originalen, lite mer av allt, vilket jag tycker är en kul utveckling.
En kul öl, helt klart värd att prova, men med ett literpris en bit över hundralappen så kan jag inte förmå mig att tycka den är prisvärd. Däremot känns det som att den borde tåla lagring, både med tanke på styrkan och den lite yviga profilen, så en tre-fyra flaskor ska införskaffas och provas om ett år eller två.
Definitivt en av de roligare ölerna jag stött på den här hösten.
/Jonas F

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu