Veckans helgkasse vecka 9

av | mar 4, 2021 | 0 Kommentarer

Pilsner.nu tipsar om tre favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger tre tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:
Öl: Jackdaw Brewery, Fläder & Rabarber, Nr 35308, Flaska 330 ml, Alkoholhalt 5,5 %, 68:90

Varför finns den i din kasse?
Det kanske bara är jag med jag har fått en sådan härlig vårkänsla i kroppen. Vad passar inte bättre än fläder och rabarber. Hoppas den ska vara riktigt vårig. Jag blir sugen på ljus öl och syrlig öl.

Jonas F:
Öl: Bosteels, Tripel Karmeliet, nr 71418, 330ml, 29,90:-, 8,4%.

Varför finns den i din kasse?
Har alltid Tripel Karmeliet hemma eftersom det är en öl som passar till mycket och är god att bara dricka som den är. Finns på bolaget som 330 och 750 ml flaska. 330 ml är ordervara, 750 brukar man kunna hitta på butik eller beställa i webshopen.
Härlig “belgisk” doft och smak med lite mer komplexitet.

Jonas H :
Öl: Mariestad, Old Ox, Nr 1379, 6,9 %, 18:90

Varför finns den i din kasse?

Eftersom vi på förra veckans helgkasse fick en kommentar av en följare på Facebook att det vi förslår var “bara dyra skitöl som vanligt”. Hans idé om en bra öl var bland annat denna så jag tänkte att jag ska prova den nu i helgen och se vad det är han tycker är en bra öl. Jag har inte druckit den sedan den kom, tror ja, och då tyckte jag att den bara var spritig och obalanserad.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Provningslänkar 210415

Provningslänkar 210415

Youtube: https://studio.youtube.com/.../UCYizZlJAEU.../videos/live...facebook: https://www.facebook.com/pilsner.nu/videos/1061246494283974

Pilsner.nu