Våra vänner från öst

by | dec 12, 2009 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Vissa personer har kontaktat mig och undrat varför jag bara provar konstiga öl och inga vanliga. Mitt svar har varit att just nu försöker jag prova allt nytt som kommer på systembolaget plus säsongsprodukter på systembolaget och alko. Det är lite att ta sig igenom och på sikt om ett par år hoppas jag ha tagit mig igenom alla produkter på systembolaget överhuvudtaget. Det är kanske ett önsketänkande eller ett skräcksenario, jag vet inte ännu. Måste försöka få loss pengar till det oxå bara, det kostar ju en del. Jag har docklyssnat på detta och provat 3 av de stora kryssningsölen eller vad man skall kalla det för. De vanligaste produkterna på tax-free på Finlandsbåtarna. För mina vänner i öst får jag väl skriva Sverigebåtarna så ni inte blir förvirrade 😉

Det som provats är Lapin Kulta, Karhu och Koff. Dessvärre är Lapin Kulta 4,5 procent och de andra är på 5,4 respektive 5,2 procent.

Lapin Kulta 4,5 % : Har ett storbubbligt skum som dör på en gång. Ljusast av de tre i färgen och har riktigt otäcka dofter faktiskt. Luktar gammal urinoar. Smaken är av gammal avslagen öl som stått öppen i veckor. Unket med andra ord. Usch !  

Karhu 5,4 % : Ett stort tjockt skum med rekativt små bubblor som ligger kvar länge. Färgen är lite mörkare än de andra två. Den doftar lite lite av malt och en svag svag doft som nog skall föreställa humle. Smakmässigt är den lite kraftigare än de andra två och har en plåtig efterbeska.

 Koff 5,2 % : Ett stort tjockt skum med stora bubblor som ligger kvar länge. Den är sötsyrlig i doften och har drag av  knäckebröd. I smaken kan man förnimma lite malt och humle men den är mest artificiellt söt. Extremt lättdrucken.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu