Tripel Karmeliet 1.5 liters

by | nov 19, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

tri_kar

Hittade för ett tag sedan en 1.5 liters flaska med Tripel Karmeliet från Brouwerij Bosteels  i förrådet, och insåg att den legat där runt fem år. Bra temperatur och stilla hela tiden borde gjort att den utvecklats trevligt tänkte jag och bjöd över en kompis som är beroende av just denna öl sedan vår resa till Bryssel i höstas. Konstaterade att den fällt ut lite men att det inte var någon fara dessvärre var jag tvungen att flytta den för att kyla den och det var svårt att få in den i kylskåpet faktiskt.

Ölen är lätt grumlig vid upphällningen och har ett vitt kompakt skum som lägger sig länge på toppen av glaset. Den doftar mycket sötare än en vanlig olagrad och även mycket mycket mer blommig. Det bara bubblar upp söta frukter och blommor på ett helt otroligt sätt och doften drar mot Champis (!) dock med lätta jästinslag.  Smaken var också mycket mer fruktig med massor av ananas och banan i smaken följt av en liten kärv beska som klingade bort snabbt. Det fanns inga som helt tecken på alkoholen i den utan den var helt inbäddad i allt annat dock fanns det en lättare jästsmak i den men den var så liten att även om man inte gillar det försvann den i resten.  Grymt Bra !cap_4_7

Jag måste skaffa fler storflaskor och lagra. det går att köpa 75 cl på systembolagets beställningssortiment i fall ni också är sugna, dock inte 1.5 liters dessvärre.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu