Stift Engelszell

Trappistmunkarna kan inte längre hålla liv i klostret.

by | maj 22, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

För knappt två veckor sedan meddelades det att den lilla grupp av 4 munkar som fortfarande bor i klostret Stift Engelszell, inte längre klarar av det. Det har sedan hösten 2022 varit en utredning om klostrets vidare existens och de kom i april i år fram till att det inte fungerar, och att klostret ska upplösas.

De kommer att meddela datum då munkarna flyttar, och vad som kommer att ske med allt i klostret så fort det är bestämt. De verkar inte ha något klart med vad som ska ske med lokalerna eller de företag som finns där, så om någon är sugen finns det nog ett klosterbryggeri att köpa i Österike. Det tillverkade även likör i kloster. 

Tråkigt men sant är detta det tredje Trappistklosteret som slutar med ölproduktion av olika anledningar på en kort tid. Risken är att vi kommer att få se fler som lägger ner sin verksamhet i en snar framtid är jag rädd för. Så ska ni prova Benno, Gregorius och de andra är det nog sista chansen snart.

/Jonas H

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu