fbpx

Trappistes Rochefort Triple Extra

av | nov 10, 2020 | 0 Kommentarer

Jag kom för några veckor sedan över några av flaskorna från den första batchen av Rochefort Tripple Extra. Jag och Jonas F har provat den dock har Mauro inte gjort det ännu vilken tanken var, men covid sätter stopp för mycket. 
Jag fick tag p den i England där den skickades till Luxemburg, vidare till Belgien och sedan till mig. Så den har rest en del men fick vila upp sig några dagar innan den testades.

Ska uppmärksammas att det på alla pressbilder är skrivet 7,5 % på etiketterna men på den skarpa flaskan är det 8,1 %

Trappistes Rochefort Triple Extra

Jonas F
Utseende : Oklar, nästan orangegul i färgen
Doft : Direkt efter upphällning var det mycket äppeltoner, en stund senare tillkommer jäst och gräs.
Smak : Lätt munkänsla, återigen äpple, jäst följt av gräsig humlebeska.

Den är drickbar, men jag tycker humlen tar över den här tripeln för mycket. Jag misstänker att om man gillar de klassiska Rochefort så kommer den här inte att falla i smaken.

Jonas H
Utseende
: Ljust orangefärgad grumlig med vitt storbubbligt skum.
Doft : Doftar lätt av konstig söt småcitrus och äpple samt en konstig kryddighet som jag skulle vilja säga är bland annat koriander. Även en kryddig sötma som inte hänger ihop med resten och sedan en instängd unkenhet från humlen. Inte en särskild inbjudande doft
Smak :  Söt med konstig sötma som blandas med en rätt hård unken beska och en kryddighet där allt drar åt olika håll. Känns inte ett dugg genomarbetad utan som om man bara gjort något Quick and dirty

Något bra ? Nja de har dolt alkoholsmaken mycket bra i den då är på 8.1%  annars är den inte i närheten av deras andra produkter.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu